Atacuri cu bombă în Kenya şi Somalia revendicate de insurgenții somalezi -16 poliţişti au fost uciși

Publicat:

Militanţii somalezi din cadrul organizaţiei teroriste Al Shabaab au ucis sâmbătă opt polițiști kenyeni într-un atac cu bombă, în apropiere de granița dintre Kenya şi Somalia, au anunţat autorităţile, în timp ce alți opt au murit într-un bombardament efectuat de aceeaşi grupare în capitala Somaliei, potrivit mediafax.

Ambele atacuri au fost revendicate de insurgenții somalezi, care au răpit, de asemenea, trei polițiști kenyeni, din aceeași zonă, în districtul Wajir din nord-estul Kenyei.


Citește și : Macron vrea să rupă relaţiile cu aliaţii spanioli din Parlamentul European

În vehiculul atacat se aflau 11 agenţi, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Charles Owino, pentru Reuters. Un oficial local a anunţat însă că au fost ucişi opt poliţişti.

“Au fost găsite opt cadavre și au fost transportate la Wajir. Doi au fost salvați, dar sunt în stare critică”, a declarat Muhumed Ali Gedi, membru al echipei de securitate locală a comunității din Wajir, care a asistat la misiunea de salvare.

În capitala somaleză Mogadishu, alţi militanţi al Shabaab au detonat două bombe. Poliția a anunţat că prima explozie, s-a produs într-o intersecție aglomerată cunoscută sub numele de K4, fiind vorba despre o mașină capcană interceptată de serviciile de securitate care nu a provocat victime.

În cealaltă explozie au murit opt persoane și 16 au fost răniţi, a declarat Abdikadir Abdirahman, directorul serviciului de ambulanță Aamin.

Citește și : India adoptă taxe vamale de retorsiune asupra unei serii de 28 de produse americane

Abdiasis Abu Musab, purtătorul de cuvânt al-Shabaab pentru operațiuni militare, a declarat că gruparea este responsabilă atât pentru explozia din Kenya cât și pentru cele două din Mogadishu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de...

Fostul Aeroport Internațional Cahul, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro

Fostul Aeroport Internațional Cahul, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro Fostul Aeroport Internațional Cahul, din Republica Moldova, a fost scos la vânzare, la...

Bursa Președintelui se dublează în anul de studii 2024-2025

Bursa Președintelui se dublează în anul de studii 2024-2025 15 studenți și elevi vor primi bursa prezidențială majorată în acest an de studii. Mai exact,...

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen Lituanianul Andrius Kubilius este candidatul oficial pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.