X

Atacuri cu rachete la Mykolaiv; explozii puternice în oraș

Explozii puternice au zguduit orașul ucrainean Mykolaiv sâmbătă dimineața devreme, a declarat primarul, la o zi după ce autoritățile au anunțat că cel puțin 21 de persoane au fost ucise când rachete rusești au lovit o clădire din Odesa, scrie Reuters , informează mediafax.

Sirenele au răsunat în întreaga regiune Mykolaiv, care se învecinează cu Odesa, înainte de explozii.

Citește și :  Putin a dispus naţionalizarea unui proiect de exploatare a petrolului şi gazului în care erau implicate şi companii japoneze

“Sunt explozii puternice în oraș! Rămâneți în adăposturi!” a scris primarul din Mykolaiv, Oleksandr Senkevich, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Reuters nu a putut să verifice în mod independent raportul.

Vineri, exploziile au distrus o parte a unei clădiri de apartamente în timp ce locuitorii dormeau, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri cu rachete rusești care, potrivit Ucrainei, vizează civili.

În discursul său video nocturn de vineri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat atacurile ca fiind “teroare rusească conștientă, deliberat țintită și nu o eroare sau o lovitură întâmplătoare”.

Citește și : Numărul cazurilor de COVID-19 din M.Britanie a crescut cu mai mult de jumătate de milion într-o săptămână

Kievul afirmă că Moscova și-a intensificat atacurile cu rachete cu rază lungă de acțiune, lovind ținte civile aflate la mare distanță de linia frontului. Rusia spune că a țintit obiective militare.

Tags: exploziiMykolaivOdesaOleksandr Senkevich
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina