Atacurile cibernetice se înmulțesc în Australia: 4.500 într-o singură zi!

Publicat:

Numărul atacurilor cibernetice împotriva Australiei a crescut în ultimele luni, a anunţat vineri ministrul apărării Linda Reynolds, în timp ce Canberra a difuzat primul raport privind ameninţarea la adresa securităţii informatice, care citează 4.500 de tentative de piraterie într-o singură zi, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Australia a anunţat în iunie că va întări apărarea cibernetică după ce un “actor statal sofisticat” a încercat luni de zile să pirateze toate nivelurile guvernului, organismele politice, furnizorii de servicii esenţiale şi operatorii infrastructurii critice.


Citeşte şi: ULTIMUL vapor pe aburi din lume s-a ciocnit de mal: 17 oameni au fost răniţi!

Australia consideră că China este responsabilă pentru atacuri, au declarat mai multe surse pentru Reuters. Beijingul neagă că se află în spatele încercărilor de piraterie.

La începutul acestui an, Canberra a emis un rar avertisment public de descurajare, văzut de analişti ca fiind orientat către China.

“Vă pot asigura pe toţi astăzi că ameninţarea nu a scăzut de atunci – de fapt, ea a crescut”, a declarat Reynolds în faţa presei.

Primul raport al Australiei privind ameninţările la adresa securităţii cibernetice difuzat vineri arată că autorităţile au răspuns la 2.266 de incidente şi au primit 59.806 de rapoarte privind criminalitatea cibernetice într-un interval de 12 luni până la 30 iunie.

Raportul notează două perioade notabile de atacuri informatice.

În octombrie 2019, programul malware numit Emotet a vizat informaţii sensibile personale şi financiare. Aceste atacuri au culminat când Australia a înregistrat 4.500 de tentative într-o singură zi.

Al doilea vârf a fost în aprilie, în ceea ce agenţia de informaţii cibernetice australiană a spus că erau atacatori care profitau de COVID-19.

Citeşte şi: Atena DEZMINTE discuţiile cu Ankara

Raportul nu include cel mai important act de piraterie informatică ce a vizat Australia, un atac online asupra parlamentului ţării şi a celor mai mari trei partide politice în februarie 2019.

Reuters a relatat că Australia a concluzionat fără mult zgomot că China a fost responsabilă pentru acel atac cibernetic.

Cu toate acestea, Australia nu a identificat niciodată public sursa acelui atac, iar China a negat că este responsabilă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume Mark Zuckerberg, directorul general al Meta Platforms, l-a depăsit pe Jeff Bezos, devenind...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.