ONU denunţă atacurile lansate de preşedintele american Trump la adresa media

Publicat:

Atacurile lansate de preşedintele american Donald Trump la adresa media încalcă normele de bază ale libertăţii presei şi riscă să declanşeze o adevărată violenţă împotriva jurnaliştilor, a declarat joi raportorul ONU pentru libertatea de expresie, David Kaye, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Aceste atacuri contravin obligaţiilor ţării de a respecta libertatea presei şi normele internaţionale privind drepturile omului”, a declarat David Kaye într-o declaraţie comună cu Edison Lanza, care deţine aceeaşi funcţie în cadrul Comisiei Inter-Americane a Drepturilor Omului.


Citește și : Polonia respinge acuzaţiile Comisiei Europene în legătură cu măsurile de reformă din cadrul Curţii Supreme

“Suntem în mod special îngrijoraţi de faptul că aceste atacuri cresc riscul ca jurnaliştii să fie vizaţi de acte de violenţă”, au subliniat cei doi oficiali.

În urmă cu câteva zile, directorul publicaţiei americane New York Times, AG Sulzberger, a afirmat de asemenea că l-a avertizat pe preşedintele Donald Trump, cu care s-a întâlnit la Casa Albă, că discursul său împotriva mass-media este “periculos şi dăunător”, notează AFP.

“I-am spus direct preşedintelui că eu consider că discursul său nu este doar un factor de divizare, ci a devenit din ce în ce mai periculos”, a declarat AG Sulzberger într-un comunicat, confirmând această întrevedere care a avut loc la 20 iulie la solicitarea Casei Albe. “L-am rugat să-şi reconsidere atacurile masive împotriva jurnalismului pe care le consider periculoase şi dăunătoare pentru ţara noastră”, a adăugat Sulzberger.

Citește și : Suedia cumpară un sistem antiaerian Patriot, pe fondul tensiunilor cu Rusia

Într-un mesaj postat luna trecută pe Twitter, Donald Trump a menţionat că a discutat despre ceea ce numeşte “Fake News” (ştiri false) cu directorul New York Times, unul dintre cele mai prestigioase ziare americane aflat în mod constant în centrul criticilor sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile

VIDEO - Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile Președintele rus Vladimir Putin a declarat că trupele...

Tragedie la Turul Austriei: ciclist în vârstă de 25 de ani a murit în timpul cursei

Tragedie la Turul Austriei: ciclist în vârstă de 25 de ani a murit în timpul cursei Ciclistul norvegian Andre Drege a murit sâmbătă, în timpul...

Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei;14 morţi

Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei;14 morţi Un grav accident rutier a avut loc în nord-vestul Ucrainei şi s-a soldat cu moartea a 14 persoane,...

Pe 20 iulie va avea loc Campionatul de tenis de masă pentru amatori

Pe 20 iulie va avea loc Campionatul de tenis de masă pentru amatori Primăria municipiului Chișinău invită toți doritorii să se alăture Campionatului de tenis...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.