Atacurile lui Trump la adresa presei continuă pe tema scandărilor susţinătorilor săi

Publicat:

Donald Trump a atacat vineri acoperirea media – pe care a catalogat-o drept ”nebună” – a strigătelor proferate de către aproximativ 100 dintre susţinătorii săi, care au cerut miercuri ”să fie trimisă înapoi” din Statele Unite o aleasă democrată de origine somaleză, Ilhan Omar, relatează AFP, potrivit news.ro .

”Trmiteţi-o înapoi! Trmiteţi-o înapoi!”, au scandat miercuri seara, în North Carolina, susţinători ai miliardarului republican, la unul dintre mitingurile sale, vizând-o pe aleasa democrată în Camera Reprezentanţilor Ilhan Omar – una dintre primele două femei musulmane alese în Congresul american.


Citește și : Premierul kosovar Ramush Haradinaj, acuzat de crime de război, a demisionat

Supus unui potop de critici după acest incident, Donald trump a replicat vineri, denunţând ”alianţa nesănătoasă” între presă şi opoziţia democrată.

”Este incredibil să vezi cum presa a înnebunit pe tema scandărilor «trimiteţi-o înapoi», într-o sală plină… dar rămâne total calmă şi acceptă declaraţiile cele mai josnice şi îngreţoşătoare făcute de cele trei alese din stâmga radicală”, a scris Trump pe Twitter.

”Presa de masă, care şi-a pierdut orice credibilitate, a devenit oficial sau neoficial un nou Partid Democrat de Stânga Radicală”, a adăugat el.

”Este jalnic de văzut!”, apreciază şeful statului american.

Locatarul Casei Albe s-a angajat, din weekend, într-o bătălie verbală cu mai multe alese democrate în Camera Reprezentanţilor, între care şi Ilhan Omar, provenind din rândul minorităţilor, pe care le-a îndemnat ”să plece” din Statele Unite dacă ”nu le plac”.

Donald Trump a încercat joi să se distanţeze de scandările susţinătorilor săi, însă fără să convingă.

”Asta nu mi-a plăcut. Nu sunt de acord cu asta”, a declarat el, dând asigurări – împotriva evidenţei – că a încercat să-i întrerupă reluând rapid cuvântul.

”Sunt convinsă că este un fascist”, i-a replicat joi Ilhan Omar preşedintelui american.

Citește și : Trei bărbaţi reţinuţi în vestul Germaniei, suspectaţi de plănuirea unor acte de terorism

”Coşmarul (lui Donald Trump) este să vadă o refugiată somaleză ajungând în Congres”, a tunat ea.

”Vom continua să fim coşmarul acestui preşedinte, pentru că politica sa este un coşmar pentru noi”, a avertizat aleasa democrată.

Camera inferioară a Congresului american, majoritar democrată, a condamnat în mod oficial, marţi, printr-o rezoluţie, ”declaraţiile rasiste” ale lui Donald Trump.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani Arheologii au dezgropat de pe un teren viran din...

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa Acuzată că a...

‘Ghost Ship of the Pacific’: Epava unei nave de război americane, găsită în stare ‘excepțională’

'Ghost Ship of the Pacific': Epava unei nave de război americane, găsită în stare 'excepțională' Epava unui distrugător al Marinei americane cunoscut drept „nava fantomă...

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.