X

Atena ar putea fi cea mai subestimată destinație de vizitat din Europa

Atena ar putea fi cea mai subestimată destinație de vizitat din Europa

Atena, capitala Greciei, s-a modernizat de-a lungul anilor și a devenit o destinație foarte atrăgătoare pentru turiștii din toate țările. Dacă în urmă cu câțiva ani te întâlneai cu un oraș mizerabil, acum Atena se poate mândri cu noi linii de metrou și autostrăzi moderne, iar străzile pietonale din inima orașului antic au transformat experiența de a vizita Atena, scrie The Wall Street Journal.

Expații greci energici care s-au întors în timpul pandemiei au deschis restaurante, galerii, cafenele și buticuri, cărora li s-au alăturat boemi europeni care au venit în sud în căutarea chiriilor ieftine și a soarelui, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Toate acestea au transformat capitala Greciei într-unul dintre cele mai plăcute și distractive orașe din Europa. Iată o serie de lucruri mai puțin obișnuite pe care poți vizita.

Amfiteatrul

Fiecare vizitator al Acropolei admiră Odeonul lui Herodes Atticus sculptat în flancul sudic al cetății, un amfiteatru maiestuos datând din secolul al II-lea, cu vederi panoramice ale coastei Mării Egee. Puțini știu însă că acest loc antic este încă folosit pentru teatru și concerte de vară, cum ar fi spectacol tribut Led Zeppelin. Poți viziona și tragedie clasică a lui Euripide, „Bacantele”, și de un concert care sărbătorea cea de-a 100-a aniversare a regretatei diva de operă greco-americană Maria Callas.

Arta în cartierul roșu

Ne gândim la Atena ca la un oraș plin de statui clasice de marmură, dar orașul a înflorit și ca unul dintre cele mai interesante centre de artă contemporană din Europa. Printre numeroasele muzee și galerii care prezintă artă contemporană, cea mai constant intrigantă galerie condusă de atenieni este Breeder, care spune pe site-ul său că încearcă să construiască „un dialog artistic între Atena și lume”. Galeria, situată în cartierul luxuriant, dar sigur Metaxourgeio, un cartier roșu cu vile neoclasice, se află la cinci minute de mers pe jos de Piața Avdi, un refugiu plăcut și îmbogățit, străjuit de cafenele în aer liber, baruri pline de viață precum Blue Parrot și restaurante fine precum Seychelles.

Citește și: Iohannis, întrebat ce va face din decembrie: ‘Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului’

Muzeu într-o stație de metrou

Aproximativ 5.000 de ani de istorie zac îngropați aici în straturi precum patiseria fillo. Atunci când metroul atenian a fost extins, a fost descoperit unul dintre cele mai bogate situri arheologice din lume. Cel mai viu mod de a vedea cele mai recente descoperiri este să vizitați noua stație de metrou Dimotiko Theatro, sau Teatrul Municipal, în districtul portuar Pireu, unde a fost construită flota ateniană în epoca lui Pericle. O expoziție permanentă gratuită intitulată „Poveștile apei invizibile” explică sistemele hidraulice elaborate descoperite aici, inclusiv apeductele din piatră sculptată și cisternele de apă de ploaie.

 

Tags: atenaeuropa
Diverse