Atena cere UE să suspende uniunea vamală cu Turcia

Publicat:

Şeful diplomaţiei elene Nikos Dendias a trimis o scrisoare comisarului european responsabil cu extinderea, Oliver Varhelyi, cerându-i să examineze posibila suspendare a uniunii vamale dintre Uniunea Europeană (UE) şi Turcia, a relatat marţi agenţia de presă greacă Ana, citată de France Presse, potrivit agerpres.

În scrisoarea sa, Nikos Dendias subliniază că Ankara “continuă să încalce unilateral” uniunea vamală UE-Turcia adoptând măsuri ce nu sunt prevăzute în acest acord, potrivit Ana.


Citeşte şi: Canada sare de 200.000 de cazuri cu coronavirus

Ministrul a cerut UE să examineze luarea de măsuri adecvate subliniind “comportamentul ofensator repetat” al Turciei împotriva UE, potrivit aceleiaşi surse.

Relaţiile greco-turce au cunoscut noi tensiuni în ultimele săptămâni după ce Ankara şi-a trimis nava de explorare a gazelor Oruc Reis în sudul insulei greceşti Kastellorizo, o zonă din Mediterana de Est revendicată de Grecia. În august, această navă a rămas aproape o lună în zonă înainte de a se retrage la începutul lunii septembrie.

Citeşte şi: Irlanda impune cele mai dure restricţii din toată Europa

La finalul summitului european vinerea trecută, preşedintele Consiliului European Charles Michel a criticat reluarea explorării turceşti a gazelor în estul Mediteranei şi a reamintit că Uniunea Europeană a planificat să evalueze situaţia în decembrie în vederea unor posibile sancţiuni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.