Atentat asupra unui stadion din Ierusalim dejucat de Shin Bet

Publicat:

Agenţia de informaţii interne Shin Bet a anunţat miercuri că a dejucat atacuri teroriste asupra unui stadion din Ierusalim, precum şi în câteva locuri din Cisiordania, relatează DPA, potrivit agerpres.

Trei palestinieni, cu vârste între 24 şi 27 de mai, care erau membri ai unei celule a mişcării teroriste Hamas, au fost arestaţi luna trecută în legătură cu aceste atacuri plănuite, a anunţat Shin Bet într-un comunicat.


Citește și : ORDINUL lui Trump: ‘TRAGEŢI şi DISTRUGEŢI navele iraniene care ne hărţuiesc pe mare!’

Bărbaţii, care s-ar fi cunoscut în timpul studiilor la Universitatea Bir Zeit din Ramallah, plănuiau un atentat pe stadionul Teddy din Ierusalim, unde îşi joacă meciurile de acasă naţionala de fotbal a Israelului, precum şi atacuri asupra soldaţilor israelieni în Cisiordania, potrivit Shin Bet.

Cel mai tânăr membru al celulei, care deţine buletin israelian, a mers la un meci de fotbal pe stadionul Teddy în decembrie, pentru a verifica posibilitatea comiterii unui atac terorist.

Cei trei au achiziţionat materialele necesare pentru a asambla bomba, dar au fost arestaţi înainte de a o putea finaliza, menţionează Shin Bet.

Celula a beneficiat de finanţare de la un membru de rang înalt al Hamas din Cisiordania, a precizat agenţia de informaţii interne. Arestarea lor a prevenit comiterea unor atacuri grave asupra militarilor şi civililor, a mai informat Shin Bet.

Citește și : Macron: ‘NU este oportună o anchetare a OMS-ului’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.