Atentat Charlie Hebdo: Un apropiat al fraţilor Kouachi, a fost arestat în Djibouti (sursă apropiată dosarului)

Publicat:

Jihadistul francez Peter Cherif, un apropiat al fraţilor Kouachi, autorii atentatului împotriva publicaţiei Charlie Hebdo din ianuarie 2015, a fost arestat pe 16 decembrie în Djibouti, s-a aflat joi dintr-o sursă apropiată dosarului, relatează AFP şi Reuters, scrie agerpres.

Bărbatul, cunoscut sub pseudonimul Abou Hamza, a fost plasat în arest, în aşteptarea unui transfer în Franţa, potrivit sursei.


Citește și : Încă o demisie în Administrația Trump: șeful Pentagonului va părăsi postul „la sfârşitul lui februarie”

Numele lui Peter Cherif, fost în filiera jihadistă denumită ”Buttes-Chaumont” din Paris, a apărut în ancheta privind atentatul împotriva Charlie Hebdo pentru că a avut schimburi constante de informaţii cu fraţii Said şi Cherif Kouachi. Cei doi fraţi, islamişti radicali, au ucis 12 persoane în atacul împotriva publicaţiei satirice pe 7 ianuarie 2015 la Paris, înainte de a fi împuşcaţi câteva zile mai târziu.

Arestat prima dată la Falloujah în Irak la sfârşitul lui 2004 în timp ce lupta în rândurile reţelei Al-Qaida în Irak, Peter Cherif, condamnat la 15 ani de închisoare la Bagdad, a evadat apoi dintr-o închisoare irakiană în martie 2007, după care a ajuns în Siria. Extrădat în Franţa, a stat în închisoare timp de 18 luni, după care a fugit din ţară ajungând în Yemen în timp ce era în aşteptarea procesului său.

În aprilie 2012, serviciile de informaţii franceze îl prezentau pe Cherif Kouachi drept ”unul din contactele din Franţa” ale lui Peter Cherif, cadru al reţelei Aqpa (Al-Qaida din Peninsula Arabică). Ele îl suspectau atunci ”că organizează, din Yemen, o filieră de transport de jihadişti în care era suspectat de implicare” Cherif Kouachi.

Citește și : Cel puțin 5 mineri morți, în urma unei explozii la o mină din Cehia

Câteva luni mai târziu, au loc schimburi de email-uri între Yemen şi un cyber-café vecin cu apartamentul lui Kouachi. La sfârşitul lui 2012, poliţia şi-a exprimat preocuparea în legătură cu căutările pe internat ale lui Kouachi ”privind o eventuală co-închiriere a unei camere în oraşul Al Jouf”, fief-ul Aqpa, organizaţia din care susţineau că fac parte fraţii Kouachi după masacrul de la Charlie Hebdo.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.