X

Atentat cu bombă în orașul Raqqa din Siria. Cel puțin opt morți

Un atentat cu bombă în oraşul sirian Raqqa s-a soldat marţi cu opt morţi, dintre care patru membri ai Forţelor Democratice Siriene (SDF) sprijinite de SUA, a declarat agenţiei Reuters o sursă din forţele de securitate din nordul Siriei, potrivit Agerpres.

Explozia a ucis şi patru civili şi a rănit trei membri ai forţelor interne de securitate cunoscute sub numele de Asayish, conduse de kurzi.

Citește și : Partidul lui Netanyahu, acuzat că a trimis observatori echipaţi cu camere video ascunse în unele secţii de vot

Martorii au relatat că mai întâi a avut loc o detonaţie de amploare mai mică, după care la faţa locului s-au adunat membri ai SDF. A urmat o explozie mai puternică, soldată cu victime.

Reuters observă că atentatele din zonele controlate de SDF, în special la est de Eufrat, sunt tot mai frecvente. SDF, conduse de miliţiile kurde YPG, au avertizat că militanţii Statului Islamic îşi vor intensifica activităţile insurgente după ce au fost înfrânţi luna trecută în ultima enclavă pe care o controlau pe teritoriul sirian.

Citește și : Iranul numeşte un nou ambasador la ONU

Tags: masina capcanaRaqqasiriastat islamicvictime
Categorii: Sinteze