Atentat cu maşină-capcană în Siria: Doi adulţi şi trei copii au fost ucişi!

Publicat:

Explozia unui vehicul capcană a ucis cinci persoane miercuri, între care trei copii, într-un oraş controlat de forţele kurde, în nord-estul Siriei, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP, potrivit agerpres.

Vehiculul a explodat în apropiere de postul de control de la Al-Qahtaniyah, în provincia Hassake, aflată sub controlul Forţelor democratice siriene (FDS), conform OSDO.


Citeşte şi: Kim Jong Un îi avertizează pe americani şi nord-coreeni

Agenţia de presă oficială Sana a indicat că atentatul s-a soldat cu mai mulţi morţi, între care copii, dar fără să ofere date precise.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată.

Gruparea jihadistă Statul Islamic comite cu regularitate atacuri în nord-estul Siriei, în pofida pierderilor suportate în martie în ultima sa rămăşiţă teritorială la Al-Baghuz, o mică localitate la limita estică a Siriei.

Statul Islamic este prezent în continuare în vastul deşert sirian şi dispune de celule latente în mai multe regiuni din ţară, între care şi zone dominate de FDS care au efectuat o ofensivă la Al-Baghuz cu sprijinul coaliţiei internaţionale conduse de SUA.

În afară de atacurile cu maşină capcană, Statul Islamic a dat foc câmpurilor cu grâu cu scopul aparent de a creşte insecuritatea alimentară în regiune.

Citeşte şi: Iran cere sprijinul ONU în războiul psihologic cu SUA

În acelaşi timp, forţe loiale regimului sirian au preluat sub controlul lor miercuri două localităţi din mâinile jihadiştilor şi grupurilor rebele în nord-vestul Siriei, în urma unor confruntări nocturne soldate cu aproape 30 de morţi, potrivit OSDO.

Localităţile Zakat şi Al-Arbaeen din provincia Hama au trecut sub controlul regimului miercuri dimineaţă. Cele două localităţi sunt situate în apropiere de Kafarzita şi Latamna, ‘ultimele enclave ale opoziţiei pe care regimul le-ar putea ocupa’ în nordul provinciei Hama, a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.