X

Atentat dejucat în Grecia. Ţinta era viceprocurorul Curţii de Casaţie

Poliţia greacă a dezamorsat o încărcătură explozivă care a fost plasată în noaptea de luni spre marţi în faţa domiciliului de la Atena al viceprocurorului Curţii de Casaţie, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Încărcătura explozibilă a fost plasată “într-o oală sub presiune şi ascunsă în portbagajul unei motociclete” parcate în faţa reşedinţei, în cartierul Vyrona, a precizat pentru AFP magistratul vizat, Isidoros Dogiakos.

Citeşte şi: Un tânăr român a ridicat în picioare Parlamentul britanic – VIDEO

Ea a fost descoperită de poliţie după ce o persoană necunoscută a avertizat, în jurul orei 02:00, asupra iminenţei unei explozii pe această stradă prin două apeluri telefonice, către un site şi un cotidian greceşti.

Poliţia a încercuit cele două locuri şi le-a cerut locuitorilor, printre care magistratul ce dormea în locuinţa lui, să nu iasă afară.

Procurorul a declarat pentru AFP că nu a fost ţinta unor ameninţări. Personaj controversat al Parchetului grec, el a cerut între altele retrimiterea în judecată a liderilor partidului neonazist Zorii Aurii, judecaţi de aproape trei ani pentru constituirea unei organizaţii criminale. De asemenea, el a fost acuzat de mass-media că a încercat să muşamalizeze scandalul comisioanelor plătite către oficiali greci de către grupul german Siemens.

Citeşte şi: RĂZBOI în Fâşia Gaza! Sute de rachete trase spre Israel, care dă o replică nimicitoare – VIDEO

Modalităţile acestei tentative de atentat – o încărcătură plasată într-o oală sub presiune şi apelul telefonic de avertisment – amintesc de atacurile comise de Conspiraţia Celulelor de Foc, grup anarhist grec, însă poliţia nu a anunţat până acum că ar privilegia o anumită pistă.

Activ din 2010, acest grup, care are zeci de membri ce ispăşesc pedepse grele cu închisoarea, figurează pe lista organizaţiilor teroriste întocmită de Washington.

Atentatele non-letale care vizează centre ale puterii sunt recurente în Grecia de ani de zile, fiind imputate activiştilor anarhişti sau de extremă stânga.

Tags: atenaatentat dejucatbombacartierul VyronaConspiraţia Celulelor de FocgreciaIsidoros DogiakosZorii Aurii
Categorii: Diaspora