Atentat sângeros în Irak: Cel puțin un om a murit, iar alți șapte sunt răniți

Publicat:

Cel puţin o persoană a murit şi şapte au fost rănite într-un atentat cu maşină-capcană comis vineri în apropierea unei pieţe din regiunea irakiană Al Qaim, ultima zonă eliberată de sub controlul grupării teroriste Stat Islamic (SI), situată la frontiera cu Siria, a precizat pentru EFE un oficial local, potrivit agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne irakian, Saad Maan, a confirmat pe Twitter că atentatul a “provocat victime”, dar nu a indicat numărul acestora.


Citeşte şi: Proteste de amploare în Argentina. Oamenii s-au săturat de austeritatea lui Macri!

“O agresiune teroristă cu un autovehicul de transport”, parcat în apropiere de o piaţă din regiunea Al Qaim, provincia Al Anbar, “a provocat victime”, a scris acesta pe contul său din reţeaua socială menţionată.

Al Qaim a fost eliberată în decembrie 2017 de sub controlul SI. Regiunea se învecinează cu ultima redută a grupării jihadiste, care este încă prezentă în sate de pe malul Eufratului, în provincia siriană Deir Ezzor.

Citeşte şi: SUA au început retragerea militară din Siria

SI dispune în continuare de celule operative în mai multe provincii din Irak şi a comis atentate sporadice în ultimele luni, în principal contra forţelor de securitate, dar şi asupra unor obiective civile.

Un atac sinucigaş asupra unui post de control din Tikrit, la 175 de km nord de Bagdad, s-a soldat marţi cu moartea a cel puţin trei ofiţeri de securitate şi rănirea altor opt.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.