X

Atentat sângeros în Yemen! Șapte civili au fost omorâți

Şapte civili, printre care un jurnalist de televiziune, au fost ucişi şi 20 au fost răniţi într-un atentat cu bombă în sud-vestul Yemenului, a anunţat marţi un responsabil al forţelor proguvernamentale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Atentatul s-a produs luni seară, când un dispozitiv, plasat pe o motocicletă şi acţionat de la distanţă, a explodat într-o piaţă dintr-un cartier animat din localitatea Mokha, unde se află tabere militare ale coaliţiei sub comandament saudit care sprijină guvernul yemenit în războiul împotriva rebelilor houthi susţinuţi de Iran.

Citește și: Incident armat în SUA. Patru polițiști au fost împușcați! FOTO/VIDEO

Mokha a fost cucerită din mâinile rebelilor houthi în iulie 2017 şi serveşte ca bază de lansare pentru operaţiunile forţelor proguvernamentale spre nord, în special spre oraşul-port Hodeida.

O sursă medicală a confirmat bilanţul de şapte morţi al atentatului, care nu a fost revendicat.

Printre cei ucişi se află un jurnalist al postului Abu Dhabi TV, Ziad Al-Sharabi, iar printre răniţi figurează un coleg al acestuia, Faisal Al-Zabhani, a precizat ministrul yemenit al informaţiilor, Muammar al-Iryani, anunţând că există 20 de răniţi.

Citește și: Ce se întămplă astăzi în parlamentul britanic va atârna greu pe Brexit

Conflictul din Yemen s-a soldat cu aproximativ 10.000 de morţi după intervenţia unei coaliţii militare conduse de Arabia Saudită, în martie 2015, în sprijinul guvernului.

Potrivit ONU, conflictul a provocat cea mai gravă criză umanitară din lume.

Tags: atentatFaisal Al-ZabhanijurnaliştiMokhaYemenZiad Al-Sharabi
Categorii: Știrile zilei