X

Atentat sângeros într-o moschee din Camerun. Există mai multe victime

Doi civili şi un kamikaze au murit luni într-un atentat sinucigaş produs într-o moschee din nordul extrem al Camerunului, unde atacurile imputate jihadiştilor nigerieni din Boko Haram sunt frecvente, transmite AFP, care citează surse concordante, potrivit agerpres.

“Un kamikaze s-a aruncat în aer în această dimineaţă (luni) într-o moschee din Kerawa”, la frontiera cu Nigeria, a declarat pentru AFP o sursă de securitate din regiune.

Citeşte şi: Berlinul condamnă ferm arderea steagurilor insraeliene la mitingurile palestinienilor – VIDEO

“Doi civili şi atacatorul au fost ucişi”, a adăugat aceasta, confirmând bilanţul unui martor al atacului.

“Atacatorul a intrat în moschee când rugăciunea de dimineaţă s-a încheiat”, a precizat martorul. Bilanţul victimelor ar fi fost “foarte mare” dacă toţi credincioşii ar mai fi fost prezenţi în moschee la momentul atacului.

Din 2014, an în care Camerunul a început să lupte contra Boko Haram, această grupare a ucis “2.000 de civili şi militari” şi a răpit “o mie de persoane” în nordul extrem al ţării, potrivit centrului de analiză International Crisis Group (ICG).

De la apariţia sa în urmă cu opt ani, Boko Haram, grupare activă în ţările din vecinătatea lacului Ciad (Nigeria, Camerun, Niger şi Ciad), a provocat moartea a cel puţin 20.000 de persoane.

Tags: atentat sinucigasboko haramCamerunInternational Crisis Group (ICG).KerawamoscheeNigeria
Categorii: Știrile zilei