Atentat sinucigaş cu maşină-capcană în estul Afganistanului; cel puțin 26 de morți

Publicat:

Cel puţin 26 de membri ai forţelor afgane de securitate au fost omorâţi într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană care a avut loc duminică dimineaţă la baza lor din provincia Ghazni din estul ţării, potrivit unor oficiali, potrivit agerpres.  

“Am primit până acum 25 de morţi şi 17 răniţi. Toţi sunt membri ai forţelor de securitate”, a declarat pentru AFP Baz Mohammad Hemat, directorul spitalului din Ghazni.


Citește și : Negociatorii UE şi Regatului Unit pentru Brexit au reluat discuţiile în persoană

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Tareq Arian, atacatorul, un kamikaze, “a folosit o maşină umplută cu explozibili”, în districtul Deh Yak, la ora locală 07.30.

Nasir Ahmad Faqiri, membru al consiliului provincial din Ghazni, a spus că este vorba de 26 de morţi şi 16 răniţi, precizând că ţinta a fost o bază a armatei afgane.

Atentatul nu a fost revendicat pentru moment, dar provincia Ghazni este scena unor confruntări permanente între forţele afgane şi talibani.

Deşi au încetat să mai ia ca ţintă forţele americane în urma acordului dintre SUA şi talibani semnat în februarie la Doha, insurgenţii şi-au intensificat în schimb de atunci violenţele împotriva forţelor de securitate afgane.

Citește și : Zeci de arestări în timpul unui protest împotriva restricţiilor la Londra

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.