Atentat sinucigaş la Kabul. Cel puţin 26 de oameni au murit – FOTO

Publicat:

UPDATE: Cel puţin 26 de persoane au fost ucise şi 18 au fost rănite miercuri într-un atac sinucigaş comis în apropierea unei moschei şiite la Kabul, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, relatează Reuters.

Un atacator sinucigaş şi-a detonat încărcătura explozivă în apropierea moscheii şiite Kart-e Sakhi din vestul Kabulului, ţintă a atacurilor militanţilor şi în trecut, a declarat oficialul afgan.


Gruparea jihadistă Stat Islamic (Daesh) a revendicat atacul.

Atentatul a avut loc în timpul sărbătorii Nawruz care marchează începutul noului an persan, însă considerată de islamişti o sărbătoare păgână.

Explozia de miercuri s-a produs în momentul în care credincioşii ieşeau din moschee, aflată lângă principala universitate din Kabul.

Mai mult de 10.000 de civili au fost răniţi sau ucişi în conflictul din Afganistan în 2017, dintre care aproape 2.300 au fost ucişi sau răniţi în atentate, potrivit ONU.

Ştire iniţială: Cel puţin 26 de persoane au fost ucise şi 18 au fost rănite miercuri într-un atac sinucigaş la Kabul, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Citeşte şi: O playmate cere să poată să vorbească despre relaţia sa cu Trump

Explozia, produsă în apropierea unui altar şiit din vestul Kabulului, a avut loc în timpul sărbătorii Nawruz care marchează începutul noului an persan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Viața de pe Pământ, influențată de o supernovă (studiu)

Viața de pe Pământ, influențată de o supernovă (studiu) Cercetările recente sugerează că radiația provenită de la o supernovă ar fi putut afecta evoluția vieții...

SUA confirmă primul caz de gripă aviară fără proveniență animală cunoscută

SUA confirmă primul caz de gripă aviară fără proveniență animală cunoscută Un caz de gripă aviară H5N1 a fost confirmat în Missouri, SUA, fiind primul...

FIFA a anunţat stadioanele care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale a Cluburilor din 2025

FIFA a anunţat stadioanele care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale a Cluburilor din 2025 Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a anunţat numele celor 12 stadioane...

Țânțarii folosesc senzorii în infraroșu din antene pentru a urmări oamenii

Țânțarii folosesc senzorii în infraroșu din antene pentru a urmări oamenii Țânțarii detectează pielea expusă la oameni folosind senzori în infraroșu din antene, conform unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.