ATENTAT sinucigaş la o moschee şiită din Pakistan (VIDEO)! 30 de oameni au murit!

Publicat:

Cel puţin 30 de oameni au murit într-un atentat produs într-o moschee şiită din oraşul Peshawar din nord-vestul Pakistanului, în timpul rugăciunii de vineri, au anunţat responsabili locali citaţi de AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Atentatul a fost comis de doi bărbaţi care au pătruns în moschee ucigându-i pe poliţiştii de la intrare şi s-au aruncat în aer în mijlocul lăcaşului de cult, care era plin de credincioşi, a explicat un oficial al poliţiei, Haroon Raheed.


Citeşte şi: Mike Pompeo ‘aruncă gaz pe foc’: ‘SUA ar trebui să recunoască independenţa Taiwanului’ – Black News

Peste 60 de răniţi au fost transportaţi la spitalul Lady Reading, cel mai mare din oraş, a menţionat purtătorul de cuvânt Mohamed Asim.

Bilanţul poate creşte pentru că numeroşi răniţi sunt în stare critică, a adăugat acesta.

Peshawarul, situat la circa 50 de kilometri de graniţa cu Afganistanul, a fost aproape zilnic scena unor atacuri în prima jumătate a anilor 2010, ulterior securitatea ameliorându-se.

De câteva săptămâni, Pakistanul se confruntă cu o revenire în forţă a talibanilor pakistanezi din mişcarea Tehreek-e-Talibani (TTP), încurajaţi de instalarea la putere în august a talibanilor în Afganistan.

Citeşte şi: Ruşii au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie – Black News

TTP, distinct de mişcarea noilor lideri din Afganistan, dar cu origini comune, a revendicat de la începutul anului mai multe atacuri în Pakistan, între care uciderea unui poliţist şi rănirea altor doi la un post de control din Islamabad.

Şiiţii din Pakistan au fost vizaţi, pe de altă parte, în trecut şi de gruparea Stat Islamic, a cărui aripă regională, Statul Islamic-Khorasan, a revendicat numeroase atacuri în această ţară în ultimii ani, inclusiv asasinarea, la începutul lui 2021, a 10 minori din etnia de confesiune şiită hazara, în provncia Balucistan (sud-vest).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Alianța creată de Viktor Orban va deveni oficial grup în Parlamentul European

Alianța creată de Viktor Orban va deveni oficial grup în Parlamentul European Noua alianță de partide de extremă dreapta a premierului ungar Viktor Orban din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.