Atentat sinucigaş la o secție de votare din Pakistan. Stat Islamic revendică uciderea a cel puțin 24 de persoane

Publicat:

Cel puţin 24 de persoane au fost ucise miercuri în explozia unei bombe în apropierea unei secţii de votare din oraşul Quetta, în sud-vestul Pakistanului, atacul fiind revendicat de gruparea Statul Islamic (SI) pe agenţia sa de informaţii AMAQ, au anunţat poliţia locală şi oficiali din domeniul sănătăţii, relatează dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Atacul s-a produs în oraşul Quetta, capitala provinciei Balucistan, unde într-un atentat sinucigaş au fost ucise recent peste 150 de persoane la un miting electoral.


Citește și: Donald Trump a anunțat cine va fi noul ambasador american în România

Mohammed Jaffar, medic la un spital din Quetta, a declarat că 28 de persoane, între care copii, au fost ucise şi alte 40 au fost rănite.

O echipă de poliţie care asigura securitatea la secţia de votare ar fi fost ţinta atacului. În explozie şi-au pierdut viaţa civili şi poliţişti, a declarat anterior un oficial al poliţiei locale, Haider Ali.

Citește și: Senatorii polonezi adoptă un amendament pentru grăbirea reformei Curţii Supreme

Secţiile de votare au fost deschise miercuri în Pakistan pentru alegeri parlamentare care vor avea loc în condiţii de înaltă securitate, după o campanie tensionată, marcată de atentate şi acuzaţii de intervenţie a armatei, notează AFP.

Circa 106 milioane de alegători, dintr-o populaţie de 207 de milioane de locuitori, sunt chemaţi la urne miercuri pentru a-şi alege deputaţii pentru un mandat de cinci ani. Formaţiunea câştigătoare va fi chemată să formeze următorul guvern. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reguli mai flexibile pentru schimburile comerciale dintre R. Moldova și statele din zona euro-mediteraneeană

Reguli mai flexibile pentru schimburile comerciale dintre R. Moldova și statele din zona euro-mediteraneeană Agenții economici din Republica Moldova vor putea să participe mai activ...

Moldova va primi un grant pentru construcția locuințelor sociale eficiente energetic

Moldova va primi un grant pentru construcția locuințelor sociale eficiente energetic Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda țării noastre un grant în valoare...

Tentative de corupere la vamă

Tentative de corupere la vamă Polițiștii de Frontieră au denunțat două tentative de corupere în PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe și în PTF Tudora. Citește și: Nordul țării...

Căuta un killer dar a dat de un agent sub acoperire. Instanța a eliberat suspecta, iar procurorii vor contesta

Căuta un killer dar a dat de un agent sub acoperire. Instanța a eliberat suspecta, iar procurorii vor contesta O femeie ar fi comandat moartea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.