Atentate dejucate în Egipt: Un poliţist şi şapte presupuşi militanţi au fost ucişi!

Publicat:

Un poliţist şi şapte presupuşi militanţi au fost ucişi marţi seara târziu la Cairo într-un schimb de focuri, după ce ministerul de interne egiptean a primit informaţii privind potenţiale atacuri împotriva comunităţii copte, de Paşte, informează miercuri Reuters citând autorităţile egiptene, potrivit agerpres.

Ministerul de interne de la Cairo a precizat într-un comunicat că a primit informaţii că “există o celulă teroristă ale cărei elemente îmbrăţişează ideologia Takfiri care foloseşte mai multe zone din estul şi sudul capitalei pentru a lansa operaţiuni teroriste” împotriva creştinilor copţi, în Săptămâna mare şi în duminica Paştilor.


Citește și: SUA își SUSPENDĂ contribuția la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Copţii, comunitate majoritar ortodoxă ce reprezintă circa 10% din cei peste 100 de milioane de locuitori ai Egiptului, sunt şi cea mai mare comunitate creştină din Orientul Mijlociu şi sărbătoresc Paştele pe 19 aprilie, menţionează Reuters.

Autorităţile egiptene folosesc termenul Takfiri cu referire la militanţi islamişti care îşi califică de regulă victimele drept “necredincioşi”.

Citește și: Externele franceze îl convoacă pe ambasadorul chinez la Paris

Creştinii copţi se plâng de multă vreme de persecuţii şi lipsă de protecţie. De-a lungul timpului, comunitatea a fost ţinta mai multor atacuri, ultimul astfel de atentat de amploare având loc în noiembrie 2018, când două autobuze cu călători au fost atacate de indivizi înarmaţi în apropierea Mânăstirii Sf. Samuel Mărturisitorul, la circa 260 km de Cairo. Opt oameni au murit şi alţi 18 au fost răniţi în acel atac, revendicat de Statul Islamic.

Alţi trei poliţişti au fost răniţi în atacul de marţi seara din cartierul Al-Amiyira al capitalei egiptene, de la care două televiziuni particulare au prezentat înregistrări video. Televiziunile i-au îndemnat pe localnici să rămână în case.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.