Atentatul de la metroul din Sankt Petersburg : Procesul suspecților, amânat la începutul lui aprilie

Publicat:

Procesul celor 11 persoane suspectate de implicare în atentatul soldat cu 15 morţi la metroul din Sankt Petersburg, în aprilie 2017, a fost amânat, luni, la începutul lui aprilie, la un tribunal militar în al doilea cel mai important oraş rus, a anunţat justiţia rusă, relatează AFP, scrie News.ro .

Acest atentat sinucigaş, într-o ramă de metrou care se afla între două staţii, în centrul oraşului, s-a soldat cu 15 morţi şi aproape 70 de răniţi, la 3 aprilie 2017.


Citește și : SUA: Trump prezintă proiectul de buget, democrații îl contestă

În absenţa suspecţilor, audierea a fost amânată la 2 aprilie, a declarat pentru AFP serviciul de presă al tribunalelor din Sankt Petersburg.

Procesul ar putea dura mai multe luni.

Suspecţii, arestaţi în diverse oraşe, au fost plasaţi în detenţie provizorie la Moscova, în aşteptarea procesului, şi erau transferaţi către Sankt Petersburg, potrivit aceleiaşi surse.

În contextul în care acuzarea vizează acte teroriste, ancheta este instruită de către un tribunal militar moscovit.

Acuzaţii sunt suspectaţi că au organizat atentatul sau de fabricarea ilegală a unor arme şi explozibili, potrivit serviciului de presă.

Presupusul autor al acestui atentat sângeros, Akbarjon Djalilov, un tânăr originar din Kîrgîzstan, o fostă republică sovietică din Asia Centală, a fost ucis, la vârsta de 22 ani, în explozie.

Citește și : Yemen: 12 copii şi 10 femei, ucişi în bombardamente în ultimele două zile (ONU)

Cele 11 persoane care urmează să fie judecate sunt suspectate de faptul că sunt complice ale lui Djalilov.

Atentatul a fost revendicat de o grupare puţin cunoscută, ”Batalionul imamului Şamil”, cu legături cu Al-Qaida, potrivit SITE, un centru american de supraveghere a site-urilor jihadiste.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.