Atentatul din Noua Zeelandă, ‘opera criminală’ a unui singur om! Brendon Tarrant vrea să se apere singur

Publicat:

Şeful poliţiei neo-zeelandeze, Mike Bush, a declarat luni că atentatul asupra celor două moschei din Christchurch, soldat cu 50 de morţi, a fost comis de o singură persoană, australianul Brendon Tarrant, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Credem că există doar un atacator vinovat de acest eveniment oribil”, a spus Bush într-o conferinţă de presă la Wellington.


Citește și: Un tânăr din Christchurch, INCULPAT pentru preluarea imaginilor cu atacul terorist

Şeful poliţiei a prezentat informaţii despre investigaţia în curs privind atentatul, care a provocat de asemenea rănirea altor 50 de persoane, dintre care 30 sunt spitalizate, 10 fiind în stare critică.

Mike Bush a precizat că aproximativ 250 de experţi, sprijiniţi de FBI şi de autorităţile australiene, colaborează la investigaţia privind masacrul, cel mai grav din istoria modernă a ţării.

“Am realizat o investigaţie vastă şi completă şi vom cerceta fiecare aspect pentru a ne asigura că nu mai există ameninţări”, a spus şeful poliţiei neo-zeelandeze, care a făcut un apel la calm.

El a subliniat că nivelul de alertă rămâne ridicat la maxim, grad care a fost impus după atentat, şi a precizat că poliţiştii vor fi desfăşuraţi în continuare în toată ţara pentru ca populaţia să se simtă în siguranţă.

Citește și: Jair Bolsonaro caută la Washington BETONAREA alianței cu Donald Trump

Poliţia antiteroristă din Australia a percheziţionat luni dimineaţa două case de pe coasta de est a ţării care aparţin surorii lui Tarrant şi concubinului mamei sale.

Brenton Tarrant a fost învinuit sâmbătă de crimă şi va rămâne în arest preventiv până pe 5 aprilie, dată la care urmează să compară în faţa Curţii Supreme.

Extremistul australian Brenton Tarrant, inculpat pentru atacurile comise vineri la două moschei din oraşul neo-zeelandez Christchurch şi soldate cu 50 de morţi, intenţionează să se apere singur şi pare a fi o persoană “raţională”, a declarat luni, pentru AFP, avocatul său din oficiu.

“El doreşte să-şi asigure propria apărare în această anchetă”, a declarat avocatul Richard Peters, care iniţial l-a asistat pe Tarrant, inculpat sâmbătă pentru omucidere.

Brenton Tarrant, 28 de ani, fascist şi rasist autoproclamat, a crescut la Grafton, dar a călătorit foarte mult în străinătate în ultimii zece ani. De câţiva ani, locuia în Noua Zeelandă, la Dunedin, la 300 de kilometri sud-vest de Christchurch. Luni, ministrul australian de interne, Peter Dutton, a declarat că suspectul a petrecut numai 45 de zile în Australia în ultimii trei ani şi nu figura pe nicio listă de supraveghere antiteroristă.

Brenton Tarrant a compărut sâmbătă în faţa instanţei, care l-a acuzat de crimă. Militantul de extremă dreapta a ascultat impasibil acuzaţiile ce i-au fost aduse şi nu a solicitat să fie eliberat pe cauţiune, rămânând în închisoare până la următoarea înfăţişare, prevăzută pentru data de 5 aprilie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani Un bărbat de 40 de ani din capitală a fost reținut de...

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X Reprezentanți din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău de comun cu cei...

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu Canicula scade din intensitate. Meteorologii au actualizat alertele. Respectiv,...

Atenție! Vin alte intemperii peste Moldova. Este emisă avertizare Cod galben

Atenție! Vin alte intemperii peste Moldova. Este emisă avertizare Cod galben După mai multe zile de foc, urmează ploi, furtuni și grindină. A fost emisă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.