Un an de la atentatul din Manchester. Theresa May și prinţul William, alături de familii la o ceremonie în memoria victimelor

Publicat:

Premierul britanic Theresa May se va afla marţi alături de prinţul William la o ceremonie la Manchester în memoria celor 22 de victime ale unui atentat sinucigaş cu bombă în timpul unui concert pop în urmă cu un an, informează Reuters, potrivit agerpres.

Salman Abedi, un britanic de 22 de ani având părinţi libieni, s-a aruncat în aer la sfârşitul unui concert al cântăreţei americane Ariana Grande pe Manchester Arena în nordul Angliei, în cel mai letal atac comis de militanţi în Marea Britanie în ultimii 12 ani.


Citește și : ‘Obamacare’ rezistă încercărilor de sabotare din partea administrației Trump (statistici)

Printre victimele sale se numără şapte copii, cel mai mic de doar opt ani, în timp ce peste 500 de persoane au fost rănite.

Marţi, un serviciu religios de comemorare va avea loc la Catedrala din Manchester, iar la 13:30 GMT va fi ţinut un minut de reculegere la nivel naţional, după care William se va întâlni cu unele dintre familiile victimelor.

“Vizarea celor tineri şi nevinovaţi în timp ce se bucurau de o seară lipsită de griji pe Manchester Arena la 22 mai 2017 este un act de o laşitate dezgustătoare”, a scris May într-un articol pentru ziarul Manchester Evening News. “Intenţia sa a fost să lovească în inima valorilor noastre şi în modul nostru de viaţă, într-unul dintre oraşele noastre cele mai vibrante, cu scopul de a ne ştirbi determinarea şi de a ne diviza. A eşuat”, a adăugat ea.

În cursul altor evenimente, cântăreţi de la coruri locale, inclusiv Manchester Survivors Choir, cor format din oameni care au fost prinşi în atac, se vor strânge în oraş pentru a cânta “Manchester Together – With one Voice” (Manchester împreună – Cu o singură voce).

Citește și : Întâlnirea dintre Donald Trump şi Kim Jong Un rămâne o incertitudine

Marea Britanie doreşte să obţină extrădarea din Libia a fratelui lui Abedi, Hashem, în legătură cu acest atac, deşi autorităţile nu cred că în atentat a fost implicat un grup mai amplu.

Atentatul cu bombă din Manchester a fost cel mai ucigător dintre cele cinci atacuri în Marea Britanie comise anul trecut de militanţi care au ucis în total 36 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.