X

Atenție la ciuperci! ANSA recomandă consumatorilor să fie precauți

Atenție la ciuperci! ANSA recomandă consumatorilor să fie precauți

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă consumatorilor să fie precauți la achiziționarea ciupercilor din surse neautorizate, pentru a evita toxiinfecțiile alimentare. Totodată, consumatorii sunt sfătuiți să evite colectarea ciupercilor din păduri, dacă nu cunosc speciile.

În acest context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă consumatorilor să cumpere ciuperci doar din locuri autorizate, special amenajate, care au fost supuse controlului pentru siguranța alimentelor și care sunt etichetate și marcate corespunzător și să evite consumul ciupercilor crude, chiar și a celor cunoscute, potrivit radiochisinau.md.

Citește și: La scrutinele din 20 octombrie, peste hotare vor fi deschise 234 de secții de vot

„Nu există semne sigure de identificare a ciupercilor, bazate pe aspect, loc de creștere, miros sau pe faptul că animalele se hrănesc cu ele. Nu există nici un test sau „antidot” la care poate recurge culegătorul sau consumatorul de ciuperci pentru a evita confuziile sau otrăvirea. Așa-zisele teste precum: la gătirea în oțet ciupercile își pierd toxicitate, înnegrirea cepei sau a usturoiului în timpul fierberii indică toxicitatea, aruncarea apei în care s-au gătit reduce toxicitatea sunt false și vă pot costa viața”, menționează responsabilii de la ANSA.

Tags: ANSAciupercivânzători
Social