X

Atenție la dezinformare! BNS vine cu dezmințiri

Atenție la dezinformare! BNS vine cu dezmințiri

Biroul Național de Statistică (BNS) dezminte informațiile publicate recent în  „Komsomoliskaia pravda” precum că recenzorii ar fi obligați să înregistreze casele părăsite ca și „case de vacanță”.

Citește și: Ceban face anunțul! Râvnește sau nu la Președinție?

„Această informație este falsă și are drept scop dezinformarea populației, de a afecta imaginea publică a BNS în societate și, ca efect, de a perturba buna desfășurare a Recensământului populației și locuințelor. În plus, nu a fost solicitată poziția Biroului Național de Statistică în calitate de autoritate publică centrală responsabilă de organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor”, se menționează în nota BNS.

Instituția precizează că în cazul locuințelor neocupate, personalul de recensământ va face cercetări la fața locului și va verifica din surse disponibile, în baza discuțiilor cu vecinii, cu reprezentanții autorităților publice locale, pentru a afla și a indica corect statutul locuințelor neocupate.

„Astfel, locuința sezonieră se va considera orice locuință care este locuită temporar – continuu cel puțin o lună, sezonier, pe parcursul unui anotimp, în care pe parcursul celor 3 luni de recenzare se va găsi cel puțin o persoană. Locuința vacantă se va considera orice locuință care nu e locuită permanent de nimeni pe o perioadă continuă mai lungă de o lună – locuințe pustii, abandonate, pentru vânzare, pentru închiriere, locuințe noi etc.”, se mai menționează în nota BNS.

Suplimentar, Biroul Național de Statistică revendică ca fiind false declarațiile care se referă la prezentarea informațiilor către alte autorități.

Tags: biroul naţional de statisticăBNS dezmintedezinformare recensamant
Știrile zilei