X

Atenție! Se impun măsuri speciale pentru crescătorii de animale

Atenție! Se impun măsuri speciale pentru crescătorii de animale

În contextul temperaturilor ridicate din această perioadă, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a emis un Ordin cu privire la aplicarea măsurilor speciale de protecție a animalelor pe perioada de caniculă.

Citește și: Mai multe secții de votare în străinătate pentru alegerile din toamnă

Respectiv, în baza documentului sus menționat, în perioada  10 iulie – 16 iulie, transportul internațional și național de animale vii pe teritoriul Republicii Moldova este condiționat. ANSA îndeamnă deținătorii de animale să  evite stresul termic la animale.

În această perioadă, fermierii vor asigura un adăpost corespunzător pentru animale, pentru a le proteja de acțiunea directă a razelor solare. De asemenea, vor asigura animalele cu cantități suficiente de apă şi de furaje, echipamente funcționale de adăpare, de furajare şi cu sisteme de ventilație.

De asemenea, animalele pentru tracțiune, sau alte activități fizice, pe timp de caniculă nu vor fi exploatate, dacă temperatura la umbră, depășește +25 de grade Celsius. În cazul în care animalele sunt ținute afară, trebuie să se asigure existența de umbrare şi de jgheaburi cu apă potabilă. Dacă sursele de apă sunt greu accesibile sau blocate, apa trebuie administrată manual, în mod regulat, pentru a reduce riscul de deshidratare.

Deținătorii animalelor de companie trebuie să știe că acestea nu trebuie ținute în vehicule timp îndelungat, expuse în mod direct şi pe o perioadă lungă la radiații ultraviolete şi la temperaturi ridicate.

Tags: Agenția Națională pentru Siguranța AlimentelorANSAANSA animalecanicula animale
Știrile zilei