ATENŢIE! Se înmulţesc iar cazurile de COVID!

Publicat:

ATENŢIE! Se înmulţesc iar cazurile de COVID!

În R. Moldova au fost depistate 54 de cazuri de COVID în perioada 7-13 august.

Pe parcursul lunii iulie 2023, au fost înregistrate 95 de cazuri de COVID-19, dintre care 2 cazuri – în regiunea transnistreană, cu o descreștere de circa 9,5% comparativ cu luna iunie 2023 (105 cazuri, inclusiv 16 în regiunea transnistreană), transmite Știri.md.


Citeşte şi: Sute de ucraineni au fugit în România din cauza mobilizării

Numărul de infectări în rândul copiilor până la 14 ani, comparativ cu luna precedentă a acesteia, a constituit 9 cazuri, (în iunie-8 cazuri).

A fost înregistrat 1 caz de deces, mortalitatea pe parcursul lunii menționate fiind de 0,03 decese la 100 mii populație, cu o descreștere cu 83,3% comparativ cu luna anterioară a acesteia (0,21 la 100 mii populație).

ATENŢIE! Se înmulţesc iar cazurile de COVID!

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, în regiunea europeană, în săptămâna 31/2023 (31 iulie – 06 august 2023) au fost înregistrate 12.620 noi cazuri confirmate de COVID-19 și 107 de decese raportate de autoritățile naționale, ceea ce reprezintă o diminuare cu 35,7% a numărului de cazuri noi și o scădere cu 25,2% a numărului de decese, în comparație cu săptămâna 30/2023.

În România se atestă o creștere a numărului de cazuri COVID-19 de la 501 cazuri în săptămâna 29/2023 la 837 cazuri în săptămâna 31/2023. Dacă comparăm numărul de cazuri înregistrate în luna iulie cu luna iunie, este o descreștere de la 2.542 la 1.904 cazuri, aceasta fiind de 25%, potrivit WHO Regional Office for Europe Weekly COVID-19 Surveillance Bulletin.

Tendințele regionale ale subliniilor variantelor Omicron în secvențele colectate în perioada  11.07.2023-08.08.2023 evidențiază circulația diferitor variante ale tulpinilor virusului SARS-CoV-2, inclusiv a variantei recombinate EG 5.1 (în 18,57% din probele supuse secvențierii).

ATENŢIE! Se înmulţesc iar cazurile de COVID!

COVID-19 nu a dispărut! Având în vedere fluxul sporit la frontiera de stat, circulația cetățenilor pentru plecarea și revenirea din vacanță, formarea colectivităților de copii în instituțiile de educație timpurie și învățământ, Agenția Națională pentru Sănătate Publică amintește despre importanța respectării principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea menționăm – distanța fizică între persoane, de minim un metru, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igienă respiratorie; a măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febra, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Iarnă în toiul verii. Stațiunile de schi australiene se află sub zăpezi

Iarnă în toiul verii. Stațiunile de schi australiene se află sub nămeți Iubitorii sporturilor de iarnă din Australia pot să-și scoată schiurile și snowboardurile din dulapuri mai...

Noua Dacia Spring, lăudată de cel mai vechi ziar din Irlanda: ‘Îți oferă doar ceea ce ai nevoie’

Noua Dacia Spring, lăudată de cel mai vechi ziar din Irlanda: 'Îți oferă doar ceea ce ai nevoie' Lansat în primăvara lui 2024, noul model...

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie O pereche de ochelari rotunzi cu lentile albastre...

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită Dacă te uiți în jur la prietenii și familia ta - și chiar la tine...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.