X

Atenție! Se modifică regulile de intrare în Israel

Atenție! Se modifică regulile de intrare în Israel

Începând cu data de  1 august curent, Statul Israel modifică regulile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii statelor cu regim fără de vize, inclusiv cetățenii Republicii Moldova, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Citește și: Vin intemperiile. A fost emisă avertizare Cod galben de vreme rea

Astfel, Statul Israel pune în aplicare sistemul ETA-IL https://israel-entry.piba.gov.il/ de verificare prealabilă și pre aprobare a intrării și șederii în Israel a cetățenilor străini. Până la 1 august,  sistemul are caracter pilot, iar odată cu prima zi a lunii august, va funcționa ca sistem instituțional de verificare prealabilă a cetățenilor străini care doresc să viziteze Statul Israel cu diverse scopuri.

Potrivit autorităților israeliene, cetățenii străini ai statelor cu regim fără de viză nu vor putea intra pe teritoriul Statului Israel fără aprobarea prealabilă prin sistemul ETA-IL. Cetățenii străini care aplică prin acest sistem în luna iulie, perioadă pilot a sistemului, primesc aprobarea ce va rămâne valabilă timp de doi ani de zile.

În perioada proiectului pilot, adică până la data de 1 august, aplicarea pentru intrarea în Statul Israel este gratuită, iar după – verificarea prealabilă în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de NIS, aproximativ 120 de lei moldovenești.

Tags: israelMinisterul Afacerilor Externe (MAE)reguli de intrare in Israel
Știrile zilei