X

Atenție! Somon infestat cu bacterii retras din comerț

Atenție! Somon infestat cu bacterii retras din comerț

Atenție, un lot de somon infestat cu o bacterie periculoasă este retras din comerț.

Citește și: ANSA retrage din comerț două tipuri de condimente

Anunțul vine din partea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), care invocă depistarea bacteriei Listeria monocytogenes.

Este vorba despre produsul de marca NORVEN SOMON DE ATLANTIC în ambalaj de 120 gr., cu data expirării 18.10.10, importat de SRL Kaufland în R. Moldova. Numărul lotului retras de la vânzare este L0971012. Persoanele care au procurat acest produs sunt îndemnați să-l returneze unităților de comerț.

Totodată, ANSA precizează că rechemarea vizează doar produsul sus menționat și că restul produselor de marca NORVEN SOMON DE ATLANTIC sunt conforme.

Atenție! Somon infestat cu bacterii retras din comerț

Listeria monocytogenes este o specie de bacterie patogenă Gram-pozitivă care provoacă infecția denumită listerioză. Perioada de incubație a listeriozei poate varia dar, în general, este între 3 și 70 de zile. Simptomele listeriozei pot varia în funcție de severitatea infecției și de persoana afectată – febra, durere musculară, durerei de cap, vomă, diaree.

Listerioza poate duce la complicații severe, mai ales în cazurile în care infecția se răspândește în alte părți ale corpului sau afectează persoanele cu un risc crescut. Între complicațiile posibile asociate cu listerioza se numără meningita și septicemia.

Tags: alerta alimentaraANSAprodus neconformsomon infestatsomon periculossomon retras de pe piață
Social