Aterizare de urgență la Moscova! Un alt Boeing 777 a avut probleme la motor

Publicat:

Un avion Boeing 777 al companiei Rossiya a efectuat o aterizare de urgenţă vineri la Moscova din cauza unei probleme de motor, la mai puţin de o săptămână după un incident spectaculos petrecut cu reactorul unui aparat similar în Statele Unite, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘În timpul zborului cargo 4520 Hong Kong-Madrid, a fost detectată o proastă funcţionare a captorului de control al motorului’, a informat compania înr-un comunicat, precizând că ‘echipajul a decis să efectueze o aterizare de urgenţă’ pe aeroportul Şeremetievo.


Citește și: Armata americană a lovit pozițiile miliţiile pro-iraniene la granița Siriei cu Irak

‘Aterizarea s-a desfăşurat normal. Avionul îşi va relua zborul spre Madrid după ora 12.00 (09.00 GMT)’, a adăugat Rossyia, o filială a companiei de stat ruse Aeroflot.

Site-urile specializate în monitorizarea zborurilor au confirmat că aparatul este un Boeing 777.

Săptămâna trecută, reactorul unui Boeing 777 exploatat de compania americană United Airlines a luat foc la scurt timp după decolarea de la Denver, Colorado, şi şi-a pierdut carenajul. În timp de avionul se întorcea de urgenţă spre aeroport, o ploaie de resturi a căzut într-o zonă rezidenţială de la periferia Denverului.

Citește și: Fostul rege al Spaniei a plătit o datorie de 4 milioane de euro

Peste 120 de aparate Boeing 777 echipate cu anumite motoare Pratt & Whitney PW4000 au fost oprite la sol în lume după acest incident spectaculos.

El a fost o nouă lovitură dură pentru compania Boeing, a cărei reputaţie a fost serios afectată de eşecurile noului său avion mediu-curier 737 MAX, implicat în două accidente apropiate în timp în care au murit 346 de oameni, şi consemnat la sol aproape doi ani. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.