X

Au achitat sute de euro să aibă un permis de conducere și s-au pomenit cercetați

Au achitat sute de euro să aibă un permis de conducere și s-au pomenit cercetați

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră au descoperit două cazuri de posesie a unor permise de conducere falsificate.

Citește și: Alertă meteo în Moldova! Sunt preconizate ploi puternice

Ambele incidente au fost înregistrate în rândul pasagerilor care intrau în Republica Moldova, iar explicațiile oferite de persoanele vizate dezvăluie o practică de obținere ilegală a acestor documente în schimbul unor sume de bani.

Primul incident a fost documentat la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, unde, a fost ridicat un documentul neautentic de la un cetățean ucrainean, în vârstă de 30 de ani, care călătorea ca pasager pe ruta „Germania-Moldova”. În cadrul audierilor preliminare, persoana a declarat că a obținut permisul contra sumei de 400 de euro.

Un caz similar a fost înregistrat la PTF Leușeni, unde, polițiștii de frontieră au depistat un document polonez falsificat la un cetățean moldovean de 26 de ani. Și în acest caz, persoana călătorea pe ruta „Germania-Moldova” și a declarat că a achiziționat permisul contra sumei de 600 de euro.

Investigațiile continuă pentru a stabili toate circumstanțele, documentele falsificate fiind ridicate și transmise pentru expertiză criminalistică.

Tags: acte falsepermis de conducerepoliţia de frontieră
Știrile zilei