X

Au adus-o de „pe lumea cealaltă”. Performanța a două doctorițe din Hâncești

Au adus-o de „pe lumea cealaltă”. Performanța a două doctorițe din Hâncești

Două doctorițe din Hâncești au scăpat din ghearele morții o femeie, în vârstă de 73 de ani, care a intrat în moarte cardiacă.

Citește și: Au rămas fără apă la robinet din cauza gerului

Femeia a solicitat ajutorul medical de urgență în dimineața zilei de joi, 11 ianuarie acuzând „dureri toracice, amețeli”.

La domiciliu, echipa AMU a constatat că doamna acuza dureri precordiale puternice cu iradiere în spate, vertije, dispnee, amețeli și slăbiciune generală pronunțată. Din anamneză, pacienta se află la evidență cu maladii cardiovasculare cronice, primește tratament de menținere permanentă.

Menționăm că în timpul examinării, a survenit „moartea subită cardiacă. Tahicardie ventriculară fără puls”. Imediat, membrii echipei AMU au inițiat măsurile de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, soldate cu succes, prin restabilirea ritmului cardiac și respirației.

Ulterior, cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali, pacienta a fost transportată asistat și transmisă specialiștilor din cadrul Unității Primiri Urgente a IMSP Spitalul Raional Hâncești.

Tags: Hânceştisalvata de la moartesalvata din ghearele morții
Știrile zilei