Au apărut în vânzare leurda şi urzicile. Află cât costă un kilogram

Publicat:

Au apărut în vânzare leurda şi urzicile. Află cât costă un kilogram

În pieţele din Chişinău a apărut leurda şi urzicile. Ce-i drept, acestea costă cât un kilogram de carne. Bogate în vitamine, aminoacizi şi săruri minerale, verdeţurile sunt benefice organismului, iar nutriționiștii recomandă consumul lor zilnic.

Leurda şi urzicile au apărut în piețele din Chișinău. Cât costă


În pieţe, un kilogram de urzici costă 150 de lei, iar o legătura mică de leurdă – 10 lei. Chiar şi aşa, vânzătorii nu se plâng de lipsă de cumpărători, transmite tvrmoldova.md.

„Urzica, azi abia a treia zi o vindem. Cea care este la soare creşte, pe malul Nistrului, la Vadul lui Vodă. Prima am vândut-o cu 200-180 de lei. Acum a mai scăzut preţul, este 150 de lei kg, 100 de grame este 15 lei.”

Citește și: Pe 11 februarie este marcată Ziua 112. Anul trecut, un operator din R. Moldova a preluat un număr record de 50 018 apeluri

„O femeie a luat pentru borş. O femeie a luat pentru că îi trebuieşte pentru ceai la leacuri. O foarte lecuitoare. Care ştie să facă mâncare cu urzică, e foarte lecuitoare.”

Verdeţurile sunt folosite la prepararea supelor şi salatelor.

„Am acasă cât vrei leurdă. Pe deal ne ducem după urzică ne ducem şi o consumăm în toată ziua, pot să spun. Mai ales acuşi e post şi e tare bună.”

„E ca un fel de antibiotic urzica. Omul când iese din iarnă e tare slab, slab, slab şi cu acestea el mai face oleacă de imunitate.”

„Urzică o spăl bine ca să nu aibă colb şi o pun oleacă şi o fierb, doar oleacă, pe urmă o scurg şi o pun la prăjit. Pun o ceapă în tigaie şi o pun la prăjit. Leurda proaspătă. O tai în salată.”

Leurda şi urzicile ajută la întărirea imunității, spun nutriţioniştii.

SERGIU MUNTEANU, medic nutriţionist: „Plantele de primăvară sunt foarte binevenite d ea fi prezente în consumul zilnic, deoarece practice tot ce noi am păstrat de cu toamnă, fructele legumele, ele cu timpul îşi pierd unele vitamine, mai ales vitamin C, antioxidanţii. Dar, plantele de primăvară le au într-o cantitate mare, foarte concentrată. Urzica, leurda, spanacul stevia, sunt plante care au fiecare beneficii şi sunt o bună sursă de vitamin, minerale, dar cel mai important antioxidanţi.”

Urzica mai este recomandată și ca tratament împotriva căderii părului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.