X

Au bătut un angajat și au vrut să evadeze din închisoare: Trei deținuți „și-au înăsprit” pedeapsa

Au bătut un angajat și au vrut să evadeze din închisoare: Trei deținuți „și-au înăsprit” pedeapsa

Trei deținuți care ar fi evadat din închisoare, au fost condamnați adăugător la câțiva ani de detenție. Aceștia erau închiși în Penitenciarul nr. 10 Goian din Chișinău, când au decis să ducă de nas un angajat al penitenciarului, pe care l-au lovit și au fugit din celula unde erau închiși, scrie tv8.md.

Totul s-a întâmplat pe 1 octombrie 2023. Cei trei s-au plâns pe dureri de cap și au solicitat ajutorul angajatului din penitenciar, care se afla în tură.

Pentru a transmite medicamentele necesare, angajatul instituției a deschis ușa celulei, moment în care a fost atacat cu coada unui mop sanitar. Mai departe, cei trei l-au lovit de mai multe ori în cap.

Ulterior, aceștia au luat cheile de la angajat și au părăsit blocul de regim. Ulterior, prin escaladarea edificiilor de pază, au părăsit și teritoriul instituției penitenciare.

Potrivit sentinței recent emise de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, tinerii în vârstă de 18 și, respectiv, 19 ani, au fost recunoscuți vinovați pentru infracțiunea imputată, stabilindu-li-se o pedeapsă suplimentară la cea deja stabilită anterior. Doi dintre ei au mai primit închisoare pe un termen de 2 ani și al treilea, închisoare pe un termen de 1 an și 6 luni cu executare”, se menționează într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Tags: inchisoarepedeapsaTrei deținuți
Social