X

Au fost înregistrați ultimii pretendenți la Președinție

Au fost înregistrați ultimii pretendenți la Președinție

Au fost înregistrați ultimii pretendenți la funcția de șef al statului. În total, la 20 octombrie, moldovenii vor avea de ales între 11 politicieni cu aspirații la Președinție, transmite agenție IPN.

Citește și: Comuniștii ies în stradă! Vor protesta împotriva politicii editoriale a postului public de televiziune

Astăzi membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au înregistrat ultimii trei candidați. Este vorba despre ex-procurorul Victoria Furtună, jurnalista Natalia Morari și fostul ministru de externe, Tudor Ulianovschi.

Tot astăzi, CEC  a refuzat înregistrarea lui Igor Munteanu, desemnat de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, pe motiv că a prezentat insuficiente semnături valabile.

Anterior, CEC i-a înregistrat pe Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Socialiștilor, Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune Solidaritate, Renato Usatîi, desemnat de Partidul Nostru, Vasile Tarlev, desemnat de Partidul pentru Viitorul Moldovei, Ion Chicu, desemnat de Partidul Consolidării și Dezvoltării, Irina Vlah, desemnată de un grup de cetățeni, Andrei Năstase, desemnat de un grup de cetățeni și Octavian Țîcu, desemnat de Blocul electoral „Împreună”.

Tags: alegeri prezidentialeCECIgor MunteanuNatalia MoraripreşedinţieVictoria Furtună
Știrile zilei