Au început operaţiunile de recuperare a vasului scufundat în Dunăre

Publicat:

Echipele de salvare au început, marţi dimineaţă, operaţiunea de ridicare la suprafaţă a epavei navei care pe 29 mai s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta, 26 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungari pierzându-şi viaţa în acest accident, transmit agenţiile de presă MTI, Reuters şi Yonhap, preluate şi de agerpres.

Recuperarea epavei, care va dura aproximativ patru ore, a început marţi în jurul orei locale 06:30 (04:30 GMT), în dreptul podului Margareta din Budapesta. Luni seara târziu a fost finalizată faza de legare a epavei cu cabluri, iar la locul naufragiului a fost adusă o macara plutitoare.


Citeşte şi: Autorităţile americane au identificat rămăşiţele unei alte victime ale atentatelor din 9-11

Nava de agrement Hableany (Sirena), cu 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungari la bord, s-a scufundat în Dunăre în seara zilei de 29 mai după ce a fost lovită de vasul de croazieră sub pavilion elveţian Viking Sigyn, al cărui căpitan ucrainean, Iuri C., a fost ulterior arestat şi pus sub acuzare pentru neglijenţă soldată cu pierderi de vieţi omeneşti.

Până în prezent au fost recuperate corpurile a 19 victime, iar şapte sud-coreeni au fost salvaţi. Operaţiunile de căutare a celorlalte nouă victime – printre care căpitanul navei Hableany – şi de recuperare a epavei au fost îngreunate până acum de vremea nefavorabilă şi de nivelul crescut al apelor Dunării.

Operaţiunile de căutare a victimelor vor continua şi după scoaterea navei la suprafaţă, a explicat ataşatul militar de la ambasada Coreii de Sud la Budapesta, Song Shun-keun.

Citește și : Panică în centrul Manhattan-ului : Un elicopter s-a prăbuşit peste un imobil (VIDEO)

Anchetatorii ungari au efectuat o nouă percheziţie pe vasul de croazieră Viking Sigyn, pentru a obţine probe suplimentare, pe fondul criticilor conform cărora investigaţia nu a inclus toate aspectele.

Poliţia ungară i-a permis navei Viking Sigyn să continue să navigheze la două zile după accident, afirmând că deţine dovezi suficiente pentru anchetă. De asemenea, un tribunal ungar a decis eliberarea pe cauţiune a lui Iuri C.

Acesta este cel mai grav accident înregistrat pe Dunăre în ultimii 50 de ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza Armata israeliană este duminică în stare de...

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis De-a lungul acestui an, forțele aeriene israeliene par să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.