X

Au tăiat copaci cu nemiluita în Șoldănești. Ce amenzi riscă oamenii

Au tăiat copaci cu nemiluita în Șoldănești. Ce amenzi riscă oamenii

În urma raziilor efectuate de către inspectorii de mediu din Șoldănești, s-a descoperit o activitate de tăiere ilegală a arborilor în extravilanul localității Cobîlea. Conform informațiilor obținute, au fost identificați și tăiați ilegal 35 de arbori de specie salcâm, cu diametrul cuprins între 10 și 24 de centimetri.
Persoana responsabilă pentru aceste acțiuni ilegale, a fost identificată, a fost întocmit un proces-verbal de contravenție conform articolului 122 alineatul (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova, cu menționarea prejudiciului cauzat mediului înconjurător.
Citește și: Și-a achiziționat trei certificate de naștere pentru minori în scopul facilitării circulației
Tăierile ilegale de arbori reprezintă o amenințare la adresa mediului înconjurător și a ecosistemelor locale. Astfel de acțiuni nu numai că dăunează biodiversității și echilibrului ecologic, dar afectează și calitatea vieții comunităților locale.
Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază importanța respectării legislației privind protecția mediului și a normelor de conservare a resurselor naturale pentru asigurarea unui mediu sănătos și durabil pentru generațiile viitoare.
Este esențial ca toți cetățenii să conștientizeze și să respecte regulile și normele în vigoare pentru protecția mediului înconjurător.
Tags: copacilemneȘoldănești
Social