Aude Hesbert, numită directoare a Festivalului de Film American de la Deauville

Publicat:

Aude Hesbert, numită directoare a Festivalului de Film American de la Deauville

Aude Hesbert a fost numită luni directoare a Festivalului de Film American de la Deauville, în Normandia (nord-vestul Franţei), după retragerea predecesorului său, Bruno Barde, din cauza acuzaţiilor de agresiune sexuală publicate în presa franceză, informează AFP.

Anunţul a fost făcut de grupul Hopscotch, care asigură comunicarea festivalului de la Deauville, aflat anul acesta (6-15 septembrie) la cea de-a 50-a aniversare, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

De asemenea, Hesbert îi ia locul lui Barde la conducerea Festivalului internaţional de film fantastic de la Gérardmer (nord-est), a cărui viitoare ediţie este programată pentru perioada 29 ianuarie – 2 februarie 2025, dar şi a Festivalului internaţional de film poliţist de la Reims (est), cu care cinefilii se vor reîntâlni între 1 şi 6 aprilie anul viitor.

Nu în ultimul rând, ea îi succede lui Barde în funcţia de director general al Public Systeme Cinéma, o agenţie de comunicare şi de evenimente cinematografice deţinută de grupul Hopscotch.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

În 2018 Hesbert s-a alăturat Public Systeme Cinéma în calitate de director adjunct, funcţie pe care a deţinut-o până în 2023, înainte de a deveni director al Villa Albertine din Los Angeles, o instituţie care sprijină schimburile culturale între Franţa şi Statele Unite.

Barde a fost eliberat de la jumătatea lunii iunie din toate funcţiile menţionate anterior, după ce a fost acuzat de hărţuiri şi de agresiuni sexuale de către şapte angajate, acte care ar fi fost comise între 2014 şi 2023, potrivit unei anchete a site-ului de investigaţii Mediapart.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 24 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 24 iulie în Istorie 24 iulie este a 205-a zi a calendarului gregorian și a 206-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 24 iulie 2024 

Horoscop 24 iulie 2024  Nativii din zodia Berbec au nevoie de linişte, în timp ce Gemenii evită agitaţia, potrivit stiripesurse. Horoscop 24 iulie 2024 pentru Berbec Energia...

A fost lansată prima păpușă Barbie oarbă

A fost lansată prima păpușă Barbie oarbă Păpușa Barbie cu deficiențe de vedere ajunge azi pe rafturile magazinelor de jucării. Este cea mai recentă din...

O țestoasă a provocat întârzieri ale trenurilor în Anglia, după ce s-a urcat încet pe șine

O țestoasă a provocat întârzieri ale trenurilor în Anglia, după ce s-a urcat încet pe șine O țestoasă a provocat întârzieri ale trenurilor în Anglia,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.