X

Aude Hesbert, numită directoare a Festivalului de Film American de la Deauville

Aude Hesbert, numită directoare a Festivalului de Film American de la Deauville

Aude Hesbert a fost numită luni directoare a Festivalului de Film American de la Deauville, în Normandia (nord-vestul Franţei), după retragerea predecesorului său, Bruno Barde, din cauza acuzaţiilor de agresiune sexuală publicate în presa franceză, informează AFP.

Anunţul a fost făcut de grupul Hopscotch, care asigură comunicarea festivalului de la Deauville, aflat anul acesta (6-15 septembrie) la cea de-a 50-a aniversare, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

De asemenea, Hesbert îi ia locul lui Barde la conducerea Festivalului internaţional de film fantastic de la Gérardmer (nord-est), a cărui viitoare ediţie este programată pentru perioada 29 ianuarie – 2 februarie 2025, dar şi a Festivalului internaţional de film poliţist de la Reims (est), cu care cinefilii se vor reîntâlni între 1 şi 6 aprilie anul viitor.

Nu în ultimul rând, ea îi succede lui Barde în funcţia de director general al Public Systeme Cinéma, o agenţie de comunicare şi de evenimente cinematografice deţinută de grupul Hopscotch.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

În 2018 Hesbert s-a alăturat Public Systeme Cinéma în calitate de director adjunct, funcţie pe care a deţinut-o până în 2023, înainte de a deveni director al Villa Albertine din Los Angeles, o instituţie care sprijină schimburile culturale între Franţa şi Statele Unite.

Barde a fost eliberat de la jumătatea lunii iunie din toate funcţiile menţionate anterior, după ce a fost acuzat de hărţuiri şi de agresiuni sexuale de către şapte angajate, acte care ar fi fost comise între 2014 şi 2023, potrivit unei anchete a site-ului de investigaţii Mediapart.

Tags: Aude HesbertDeauville
Diverse