X

Audieri preliminare în cazurile de corupție în care este implicat Benjamin Netanyahu

O instanță israeliană va începe miercuri audierile preliminare aferente celor trei cazuri în care este acuzat liderul Guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, pe fondul unei situații politice interne incerte din cauza rezultatelor ultimelor scrutine legislative, relatează cotidianului The Guardian, potrivit mediafax.

Premierul israelian în exercițiu este acuzat de fraudă, luare de mită și trafic de influență, în trei cazuri începute în urmă cu trei ani.

Citeşte şi: Deputaţii italieni votează pentru reducerea numărului de parlamentari

Audierile preliminare vor dura patru zile, miercuri, joi, duminică și luni, iar data la care sentința finală a judecătorilor va fi emisă poate fi amânată până în decembrie, sau chiar mai tarziu. Se preconizează că premierul în exercițiu nu va fi prezent la audiențe, însă va fi reprezentat de avocații acestuia care vor răspunde acuzațiilor aduse clientului lor.

Concomitent, liderul Executivului de la Ierusalim a primit responsabilitatea formării unui guvern național, din partea președintelui Reuven Rivlin. Posibilitatea obținerii unui nou mandat de prim-ministru poate influența sentința finală a instanțelor judecătorești, dat fiind faptul că acesta ar intra sub incidența imunității guvernamentale.

Citeşte şi: Boris Johnson face ULTIMA ofertă Uniunii Europene

Benjamin Netanyahu respinge vehement acuzațiile aduse în cele trei cazuri de corupție, afirmând că este vorba doar de o „vânătoare de vrăjitoare” orchestrată politic și menită să îi submineze rolul politic.

Tags: Benjamin Netanyahuisrael
Categorii: Sinteze