Aung San Suu Kyi se confruntă cu noi urmăriri penale în Myanmar

Publicat:

Fosta lideră civilă a Myanmarului, Aung San Suu Kyi, înlăturată de la putere pe 1 februarie de o juntă militară, a fost vizată luni de noi urmăriri penale, a anunţat avocata sa, Min Min Soe, informează AFP, potrivit agerpres.

“Ea este urmărită în total în şase dosare, cinci la Naypyidaw şi unul la Rangoon (Yangon)”, a declarat Min Min Soe la finalul unei audieri într-un tribunal din Naypyidaw, capitala Myanmarului, unde fosta lideră a compărut prin videoconferinţă.


Citeşte şi: 60 de ani de când Rusia şi Iuri Gagarin au cucerit spaţiul – Black News

“Aung San Suu Kyi a fost inculpată încă o dată în conformitate cu articolul 25 al Legii asupra gestionării de catastrofe naturale”, a adăugat ea.

Pusă deja sub acuzare pentru că a importat ilegal aparate walkie-talkie, Aung San Suu Kyi, 75 de ani, a fost inculpată pentru a doua oară la mijlocul lui februarie pentru a încălcat Legea asupra gestionării de catastrofe naturale.

Pe 25 martie, autorităţile au declanşat o nouă procedură, acuzând-o că a încălcat Legea asupra secretelor de stat. Aung San Suu Kyi, laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 1991, este de asemenea urmărită pentru “incitare la revolte publice”.

Citeşte şi: Germania sare de 3 milioane de infectări cu COVID – Black News

Arestată la 1 februarie, cea care conducea de facto guvernul este, după lovitura de stat militară, ţinută în arest într-un loc secret într-o locuinţă din Naypyidaw.

Potrivit Reuters, ea a cerut luni la tribunal să i se permită să se întâlnească faţă în faţă cu avocaţii săi.

Următoarea audiere este programată pentru 26 aprilie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.