X

Aung San Suu Kyi se confruntă cu noi urmăriri penale în Myanmar

Fosta lideră civilă a Myanmarului, Aung San Suu Kyi, înlăturată de la putere pe 1 februarie de o juntă militară, a fost vizată luni de noi urmăriri penale, a anunţat avocata sa, Min Min Soe, informează AFP, potrivit agerpres.

“Ea este urmărită în total în şase dosare, cinci la Naypyidaw şi unul la Rangoon (Yangon)”, a declarat Min Min Soe la finalul unei audieri într-un tribunal din Naypyidaw, capitala Myanmarului, unde fosta lideră a compărut prin videoconferinţă.

Citeşte şi: 60 de ani de când Rusia şi Iuri Gagarin au cucerit spaţiul – Black News

“Aung San Suu Kyi a fost inculpată încă o dată în conformitate cu articolul 25 al Legii asupra gestionării de catastrofe naturale”, a adăugat ea.

Pusă deja sub acuzare pentru că a importat ilegal aparate walkie-talkie, Aung San Suu Kyi, 75 de ani, a fost inculpată pentru a doua oară la mijlocul lui februarie pentru a încălcat Legea asupra gestionării de catastrofe naturale.

Pe 25 martie, autorităţile au declanşat o nouă procedură, acuzând-o că a încălcat Legea asupra secretelor de stat. Aung San Suu Kyi, laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 1991, este de asemenea urmărită pentru “incitare la revolte publice”.

Citeşte şi: Germania sare de 3 milioane de infectări cu COVID – Black News

Arestată la 1 februarie, cea care conducea de facto guvernul este, după lovitura de stat militară, ţinută în arest într-un loc secret într-o locuinţă din Naypyidaw.

Potrivit Reuters, ea a cerut luni la tribunal să i se permită să se întâlnească faţă în faţă cu avocaţii săi.

Următoarea audiere este programată pentru 26 aprilie. 

Tags: Aung San Suu KyiMin Min SoeMyanmarNaypyidawRangoon (Yangon)
Categorii: Știrile zilei