Deputatul român Boris Volosatîi, membru al Alianței pentru Unirea Românilor, a îndemnat românii de pretutindeni să iasă la vot în cadrul alegerilor în Parlamentul European, pe 9 iunie, și să sprijine echipa politică AUR. În cadrul unei conferințe de presă, politicianul a încurajat alegătorii să voteze pentru viitorul copiilor și nepoților, subliniind importanța de a nu lăsa pe altcineva să le decidă soarta în locul lor, transmite IPN.

„La 9 iunie votați nu pe cei care își aduc aminte de românii basarabeni o dată la patru ani sau la cinci ani, când le vine rândul să pună mâna pe un mandat în țara-mamă România. Votați pentru cei care nu au uitat niciodată cine sunteți, cine suntem noi, românii-basarabeni, de ce suntem astăzi separați de patria-mamă. Cei care au știu și știu adevărul istoric și geografic, cei care au în programul lor, în statul de constituire, reîntregirea țării româneștiˮ, a spus Boris Volosatîi.


Citește și: ULTIMA ORĂ/ Decret semnat! Ion Munteanu, noul procuror general al R.Moldova

Președinta Organizației de Femei a Alianței pentru Unirea Românilor, Veronica Pascal, a declarat că Parlamentul European este forumul unde se decide soarta tuturor țărilor, de aceea România are obligația să-și trimită cei mai de calitate deputați în Parlamentul European. „Alianța pentru Unirea Românilor a pus la dispoziția poporului cu un an înainte candidații, și nu doar ca să-i aducă la cunoștință, dar să-i treacă prin sita greutăților. Cei care au făcut față astăzi se regăsesc în lista candidaților la europarlamentarii”, a spus Veronica Pascal.

Românii de pretutindeni sunt încurajați să iasă la vot în număr mare. „9 iunie este ziua schimbării, este pentru tine, pentru România, pentru reîntregirea Republicii Moldova în patria-mamă”, a spus Veronica Pascal.

În Republica Moldova vor fi deschise 52 de secții de votare pentru alegerile europarlamentare.