Aur şi argint pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris

Publicat:

Aur şi argint pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris

Sportivii români, la canotaj, Andrei Cornea și Florin Enache au câștigat joi aurul olimpic la proba de dublu vâsle masculin cu timpul de 6:12.58, după ce s-au calificat în finală de pe ultimul loc.

Echipajul tricolorilor a condus cursa o mare parte din timp și s-au văzut conduși foarte puțin de Ţările de Jos, care nu a reușit să-și păstreze poziția și atacul pe final al lui Andrei Cornea și Marian Enache i-a detronat. Țările de Jos au luat argintul cu 6:13.92, iar Irlanda a câștigat bronzul cu 6:15.17.


„Sunt foarte bucuros că am reușit să scriem din nou istorie eu cu Andrei. Știam că putem să reușim, dar nu am vrut să spunem”, a declarat Florin Enache după aurul cucerit. „De asta ne-am antrenat și am reușit”, a mai adăugat acesta. Enache a participat şi la JO de la Tokyo, tot la dublu vâsle, clasându-se pe locul 9.

Tot joi, Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat argintul olimpic la proba de dublu vâsle feminin cu timpul de 6:50.69.

Cele două sportive de la canotaj au condus o mare parte din cursă, dar au fost întrecute spre final de echipajul Noii Zeelande, care a luat aurul, cu 6:50.45. Pe locul 3, câștigând bronzul, s-a clasat Marea Britanie, cu 6:53.22.

„Am dat efectiv totul. Dacă ar mai fi fost, n-am mai fi putut. Nu sunt supărată, sunt fericită. Pentru noi a fost un an extrem de dificil. Dacă am alerga doar după aur, am face sport degeaba”, a declarat Simona Radiș după argintul de la canotaj dublu vâsle feminin.

România numără în acest moment 4 medalii în palmares la Jocurile Olimpice Paris 2024: aur şi bronz pentru David Popovici la înot, plus cele două medalii de aur şi argint câştigate azi la canotaj.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grosu i-a mulțumit ministrului Apărării din Letonia pentru susținere

Grosu i-a mulțumit ministrului Apărării din Letonia pentru susținere Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ministrul Apărării Naționale al Republicii Lituania, Laurynas...

Guvernul confirmă că este în căutarea unui sediu pentru PA

Guvernul confirmă că este în căutarea unui sediu pentru PA Guvernul confirmă că este în căutarea unui sediu pentru Procuratura Anticorupție (PA). Citește și: Condițiile...

Marfă de proveniență dubioasă la vama Leușeni-Albița

Marfă de proveniență dubioasă la vama Leușeni-Albița Un lot comercial de marfă, tăinuit în spațiile unui mijloc de transport, a fost depistat în cadrul controlului...

Condițiile de oferire a spațiului publicitar în perioada electorală vor fi făcute publice

Condițiile de oferire a spațiului publicitar în perioada electorală vor fi făcute publice Furnizorii de servicii media și difuzorii de publicitate proprietari sau gestionari ai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.