Aureliu Ciocoi nu crede că Rusia va dona Moldovei vaccinuri anti-COVID

Publicat:

Şeful guvernului interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi (foto), şi-a manifestat scepticismul în privinţa donaţiei de vaccinuri Sputnik V din Rusia, anunţată de liderul socialiştilor moldoveni Igor Dodon, dar şi în legătură cu achiziţia a 500.000 de doze din acelaşi ser,relatează miercuri portalul Deschide.md, potrivit agerpres. Ciocoi a explicat că însăşi Rusia întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte producţia vaccinului.

Totodată, Ciocoi a spus că încă nu există nimic “oficial” referitor la donaţia de 180.000 de doze de vaccin Sputnik V, despre care a anunţat Igor Dodon în cadrul recentei sale vizite la Moscova.


Citește și: Amnesty International: Rusia îl omoară LENT pe Aleksei Navalnîi

“Nu ştiu dacă este posibil la ora actuală să fie asigurată această cantitate (de doze de Sputnik V) chiar şi prin procurarea contra cost, pentru că ştim că Federaţia Rusă întâmpină dificultăţi la capacitatea de producţie a vaccinului”, a declarat Ciocoi într-un interviu acordat marţi seara postului de radio Europa Liberă.

“Dacă există un lot disponibil pentru achiziţie, suntem în măsură să examinăm orice ofertă alături de celelalte vaccinuri eligibile pentru a fi achiziţionate şi importate de către Republica Moldova”, a adăugat el, motivând că “în situaţia în care suntem trebuie să aducem în ţară orice vaccin disponibil pe piaţă”.

Între timp, Delegaţia UE la Chişinău a anunţat că Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii vor lucra împreună pentru a sprijini livrarea şi distribuirea vaccinurilor împotriva COVID-19 şi organizarea procesului de vaccinare în şase ţări ale Parteneriatului Estic, inclusiv Republica Moldova, a comunicat Radio Chişinău.

Citește și: Vaccinul Moderna combate COVID-ul și la șase luni după administrare

Proiectul face parte din iniţiativa UE pentru a sprijini cele şase ţări membre ale Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina în lupta împotriva COVID-19.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în Republica Moldova la 2 martie cu vaccin AstraZeneca, donat de România prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.