Australia are un nou vicepremier

Publicat:

Michael McCormack a fost învestit luni ca nou viceprim-ministru australian, după ce a câştigat alegerile pentru conducerea Partidului Naţional declanşate de demisia lui Barnaby Joyce, aflat în centrul unui scandal ce ameninţa să arunce în aer coaliţia aflată la guvernare, relatează dpa, conform agerpres. 

Joyce a demisionat din funcţie şi a renunţat la poziţia de lider al partidului vineri după ce formaţiunea a confirmat că a primit o plângere de hărţuire sexuală împotriva sa. Demisia a urmat după săptămâni de dezvăluiri ce au început când un tabloid a relatat despre o relaţie extraconjugală cu fosta sa colaboratoare.


Citeşte şi: Explozie puternică într-un magazin din Leicester; patru persoane au murit

McCormack, care este ministrul pentru problemele veteranilor, al cărui nume este relativ necunoscut publicului australian, a fost învestit în noul său rol la Canberra la scurt timp după ce l-a învins pe George Christensen într-un scrutin intern în partid luni dimineaţă.

“Vreau să mă asigur că oamenii ştiu că în mine vor avea un luptător. Am o provocare imensă înaintea mea”, a declarat după aceea McCormack reporterilor la Canberra.

McCormack a avut de asemenea o întâlnire cu prim-ministrul Malcolm Turnbull chiar înainte de învestire.

“Sunt încântat să salut numirea lui Michael McCormack ca nou lider al Partidului Naţional şi viceprim-ministru”, a declarat Turnbull, care s-a întors luni în Australia după o vizită de cinci zile în Statele Unite.

Partidul Naţional este partener în coaliţia lui Turnbull de centru-dreapta.

Citeşte şi: Dodon este terifiat de spectrul unirii cu România şi convoacă Consiliul de Securitate

McCormack a fost criticat anterior pentru un articol scris în 1993 când era redactor de ziar şi în care a descris homosexualitatea ca fiind un “comportament sordid”.

El şi-a cerut de atunci scuze şi a votat în parlament anul trecut în favoarea legalizării căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Joyce şi-a făcut o notorietate mondială în 2015 când a ameninţat că va eutanasia doi câini aparţinând actorului de la Hollywood Johnny Depp şi partenerei sale de atunci Amber Heard pentru că i-au adus în ţară fără documente de carantină corespunzătoare.

El a ajuns în centrul unui scandal la începutul acestei luni după ce relaţia cu fosta sa consilieră, cu 17 ani mai tânără decât el, a devenit cunoscută publicului.

Scandalul a culminat cu o criză în coaliţia la guvernare, Turnbull numind relaţia lui Joyce “o eroare de judecată şocantă” ce “a provocat o suferinţă şi o umilire extreme” soţiei şi celor patru fiice ale sale. El l-a forţat pe Joyce să-şi ia o săptămână de concediu.

Turnbull a anunţat de asemenea interzicerea relaţiilor sexuale între miniştri şi subordonaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.