Australia : Celebra Operă şi podul Harbour din Sydney au marcat “Ora Pământului”

Publicat:

Celebra Operă şi podul Harbour din Sydney au fost cufundate în întuneric, sâmbătă, la ora locală 20:30 pentru a marca “Ora Pământului”, o campanie organizată în fiecare an, pretutindeni în lume, ca un semnal de alarmă în lupta împotriva încălzirii globale şi pentru conservarea mediului, transmite AFP, potrivit agerpres.

Lansată în anul 2007 de World Wide Fund for Nature (WWF) cu un singur eveniment care a avut loc tot la Sydney, ocazie cu care s-a înregistrat participarea a 2,2 milioane de oameni, acţiunea Ora Pământului (Earth Hour) se organizează în prezent în numeroase zone de pe glob şi vizează sensibilizarea cu privire la riscurile schimbărilor climatice în contextul în care ultimii trei ani au fost cei mai “fierbinţi” din istoria înregistrărilor meteorologice.


Citește și : Papua Noua Guinee : CUTREMUR de 6,8. Nu s-a emis alertă de tsunami (USGS)

“Obiectivul (acestei campanii anuale) este de a trezi conştiinţele cu privire la imperativul protejării mediului şi a faunei sălbatice”, a explicat pentru AFP Dermot O’Gorman, responsabil pentru Australia al WWF.

La ora locală 20:30, numeroase clădiri şi monumente vor fi cuprinse de întuneric timp de o oră, de la Turnul Eiffel până la Opera din Sydney, trecând pe la Big Ben, Kremlin, Acropole, zgârie-nori din Hong Kong, Burj Khalifa din Dubai, Biserica Sf. Petru, Cascada Niagara sau monumentul Cristo Redentor (Hristos Mântuitorul) din Rio de Janeiro, Brazilia.

“Mai mult de jumătate dintre speciile de faună şi floră ale planetei sunt ameninţate cu dispariţia”, a adăugat reprezentantul WWF.

Campania Ora Pământului a obţinut importante succese în ultimii ani, aşa cum ar fi interzicerea folosirii plasticului în Insulele Galapagos sau plantarea a 17 milioane de arbori în Kazahstan. De asemenea, în China şi Singapore au fost lansate campanii împotriva folosirii pungilor de plastic ce poluează oceanele, au fost plantaţi copaci în Indonezia, Kenya şi Pakistan, iar în Croaţia şi Slovenia a fost lansate iniţiative pentru salvarea râurilor.

Citește și : Atentat Franța : Anchetatorii stabilesc circumstanţele uciderii jandarmului omagiat ca erou

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.