Australia de Sud a fost devastată de o furtună puternică (VIDEO). Mii de locuinţe fără curent şi culturi distruse!

Publicat:

Mii de gospodării din Australia de Sud au rămas fără curent după ce o furtună devastatoare însoţită de grindină a lovit statul, relatează Xinhua vineri, potrivit agerpres.

Grindină de mărimea mingilor de golf a căzut joi asupra unor regiuni extinse din statul Australia de Sud, provocând daune culturilor, podgoriilor şi livezilor.


Citeşte şi: Senatul francez NU prelungeşte ‘permisul sanitar’ – Black News

Peste 72.000 de fulgere au fost înregistrate în tot statul, iar în unele zone din sud-estul acestuia au căzut precipitaţii de 35 de milimetri.

Serviciul Statal de Urgenţă (SES) a fost asaltat de 1.200 de apeluri într-un interval de 24 de ore de la persoane care solicitau ajutor.

Vineri dimineaţă, circa 12.000 de locuinţe erau afectate de o pană de curent, iar alimentarea cu energie electrică nu va fi restabilită până după-amiază, potrivit Australian Broadcasting Corporation (ABC).

Vince Rowlands, meteorolog în cadrul Biroului de Meteorologie (BOM), a declarat că bucăţile de grindină au fost cele mai mari înregistrate în Australia de Sud din 2017. “A vedea grindină de asemenea dimensiuni în suburbiile nordice nu este ceva ce se întâmplă des în regiunea Adelaide”, a declarat el pentru News Corp Australia.

Citește și: Andrew Cuomo a fost INCULPAT pentru agresiune sexuală – Black News

Fermierii din Australia de Sud au declarat că grindina le-a distrus grădinile şi serele.

Jordan Brooke-Barnett, directorul executiv al organismului industrial AUSVEG, a precizat că toate culturile au fost “nimicite”.

“Este cu adevărat foarte rău”, a explicat el, adăugând că “vorbim despre zeci şi zeci de cultivatori care au pierdut fiecare sute de mii de dolari”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă Pompierii din California luptau împotriva mai multor incendii, în toiul unui val de căldură,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.