X

Australia: Guvernul a pierdut majoritatea de un singur loc în alegerile legislative parţiale

Guvernul australian şi-a pierdut majoritatea de un singur loc într-o reacţie masivă din partea alegătorilor în scrutinul legislativ parţial pentru acest loc deţinut anterior de fostul prim-ministru Malcolm Turnbull, informează sâmbătă dpa, potrivit Agerpres.

27% dintre alegătorii circumscripţiei Wentworth, o suburbie din estul prosper al oraşului Sydney, au votat împotriva guvernului pentru a-l alege pe candidatul independent Kerryn Phelps, un medic ce a făcut campanie pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex şi fost şef al Asociaţiei Medicale australiene.

Citește și : Statele Unite intenționează să se retragă din tratatul INF (surse)

Pierderea acestui loc înseamnă că prim-ministrul Scott Morrison va trebui să guverneze ca guvern minoritar cu sprijinul preşedintelui Camerei şi al separatiştilor până la alegerile generale din mai.

Alegătorii din Wentworth s-au arătat supăraţi din cauza tratamentului aplicat lui Turnbull, care a fost un membru local popular al parlamentului înainte de a fi demis din funcţia de prim-ministru într-un puci intern în Partidul Liberal în august.

Citește și : Cazul Khashoggi: Trump consideră că explicaţia Arabiei Saudite este „credibilă”

Este prima dată când conservatorii nu mai deţin acest loc de la independenţa federaţiei în 1901.

Tags: alegătoriguvernMalcolm TurnbullScott MorrisonSydneyWentworth
Categorii: Știrile zilei