X

Australia înregistrează un nou record de infectări cu coronavirus

Australia a anunţat luni 549 de noi cazuri de COVID-19, un record de la începutul pandemiei în această ţară, ceea ce arată că autorităţile reuşesc cu greu să ţină sub control focarele de contaminare în statul Victoria, potrivit AFP şi agerpres.

Acest stat din sudul ţării, cu capitala la Melbourne, este epicentrul unui al doilea val epidemic considerat mai important decât primul. Autorităţile au recunoscut luni că acest al doilea val necesită mai mult timp decât se sconta pentru a fi limitat.

Citeşte şi: Un autobuz a căzut într-o prăpastie din Vietnam! Cel puţin 15 oameni au murit!

Dar responsabilul pentru serviciul de sănătate din statul Victoria, Brett Sutton, s-a declarat optimist cu privire la eficienţa unei izolări parţiale, ordonată în urmă cu două săptămâni la Melbourne şi în împrejurimile sale.

“Ar trebui să fim la vârful” valului, a declarat Sutton, admiţând totuşi că numărul cazurilor de contaminare ar urma să-şi continue fluctuaţia şi că noi recorduri ar putea fi stabilite în zilele viitoare.

Citeşte şi: Este OFICIAL! SUA au rămas fără consulatul din Chengdu – VIDEO

Numărul cazurilor înregistrate în 24 de ore a depăşit deja în trei rânduri cifra record (459) din primul val, înregistrată în martie, potrivit AFP.

Australia, care a fost lăudată pentru gestionarea în prima etapă a epidemiei, totalizează 15.000 de cazuri de COVID-19, o maladie care a făcut 161 de morţi pe insula-continent. 

Tags: australiaBrett Suttoncovid-19melbournestatul Victoria
Categorii: Știrile zilei